Judit
3 °C
6 °C

Utolsó percben lőtt góllal nyert a Dunaferr

2001.03.31. 18:58
A dunaújvárosiak megfogyatkozott csapattal várták a bajnokságban remeklő Videotont. Sárga lapok miatt hiányzott Jakl és Pomper, míg Molnár és Mosztvoj sérülés miatt nem lehetett tagja a kezdő tizenegynek. A kialakult nehéz helyzetre tekintettel Egervári Sándor vezetőedző a kispadra ültette a két tartalékcsapatba száműzött játékosát, Zavadszkyt és Salamont. A vendégeknél Tóth Balázs és Zombori eltiltása okozott gondot.
Jó iramban kezdődött a mérkőzés, de az igazán szép játékkal adósok maradtak a játékosok. Sokat szabálytalankodtak, és meglepően gyakran kellett a játékvezetőnek beszéd miatt is megszakítani a találkozót. Különös figyelemmel őrizték a hazai hátvédek a székesfehérváriak légiós csatárát, Julinhót, akit többször is csak szabálytalanság árán tudtak szerelni.

A második játékrészben nem sokat változott a játék képe, az agresszívan játszó fehérváriak nem engedték kibontakozni Egervári mester tanítványait. A Videoton Julinho szabadrúgásával veszélyeztetett, de Rabóczki hárított. A találkozó egyetlen gólja az utolsó, kilencvenedik, percben esett, amikor egy kapufáról lecsorgó labdát Tököli közelről passzolt a hálóba. Julinho két perccel a lefújás után egy szabadrúgást sípszó előtt végzett el, és mivel volt már egy sárga lapja, a játékvezető kiállította a támadót.

25. perc: Egy jobboldali szögletet Nicsenko csúsztatott meg, Kiss Gy. 6 méterről emelt fölé.

39. perc: Tököli 12 méteres lövése ment el a bal kapufa mellett.

50. perc: Szindzsics ballal 23 méterről a bal kapufát találta telibe, a visszapattanó labdát Rósa erőtlenül Milinte ölébe helyezte.

73. perc: Rob a frissen beállt Szalai Tamásnak gurította vissza a labdát, aki 10 méterről egyből lőtt, Rabóczki a kapu jobb oldala elől ütötte oldalra a labdát.

83. perc: Rob visszagurítását Szalai Cs. 17 méterről bombázta a jobb alsó sarokra, Rabóczki bravúrral mentett.

90. perc: Kapu előtti kavarodás után Tököli 12 méterről a bal alsó sarokra lőtt, a labda a kapufa tövéről pattant a hálóba (1-0).

További mérközések a 9. fordulóban

Jegyzőkönyv:
Dunaferr- Videoton 1-0 (0-0)
Dunaújváros, 6000 néző, V: Hajdó
Dunaferr: Rabóczki - Szakos, Éger, Bagoly, Kiss Gy. (Kóczián 75.) - Rósa H. (Zavadszky 58.), Szindzsics, Lengyel, Penksa (Nikolov 94.) - Nicsenko, Tököli
Videoton: Milinte - Kiskapusi, Balassa, Vilotics - Usvath (Csató 72.), Fodor, Szalai Cs., Julinho, Németh - Földes (Szalai T. 69.), Leo (Rob a szünetben)
Gólszerző: Tököli (90.)
Sárga lap: Lengyel (6.), Bagoly (33.), Tököli (86.), illetve Julinho (33., 92.), Usvath (34.),

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.