Koronavírus adatok

2022. jan. 26.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vanda, Paula
-3 °C
5 °C

Kétgólos hátrányból egyenlített a Vasas

2001.03.31. 17:58
A bajnokság kéthetes kényszerpihenője a válogatott világbajnoki selejtezője miatt talán a kispesteknek jött a legrosszabbkor. A piros-feketék az őszi bukdácsolásukat feledtetve jó formába lendültek, és szorgalmasan gyűjtögették pontjaikat. Legutóbb a bajnoki éllovast, az addig veretlen Ferencvárost fektetették két vállra az Üllői úton. A Vasas éppen ellenkező előjellel érkezet a mérkőzésre, hazai pályán ikszeltek a Sopronnal, és búcsúztak a kupából is.
Az előjelek beigazolódni látszottak, a hazaiak már öt perc után vezetéshez jutottak, a pályafutása első NB I-es gólját szerző Németh Norbert révén. Bozsik Péter legénységét szemmel láthatólag visszavette a bekapott gól, csupán húsz perc elteltével vezeték első veszélyes támadásukat.

A vezetés tudatában a kispestiek visszaálltak saját térfelükre, és hosszú labdákkal próbálták játékba hozni csatáraikat. A piros-kékek nem találták az ellenszerét ennek a taktikának, támadásaik kiszámíthatóak, egysíkúak voltak. Hajdú és Pető hatalmas egyéni hibáiból növelte előnyét a Honvéd a második félidő közepén. Pintérék a találat után még inkább a biztonsági játékra törekedtek, szinte az egész pályát átengedték a vendégeknek. E megbosszulta magát, Kabát révén szépítetek a vendégek, sőt négy perccel a vége előtt kiegyenlítettek a lélekben már a győzelmet ünneplő kispesti szurkolók legnagyobb döbbenetére.

5. perc. Faragó kapott jó indítást a baloldalon, a kispesti csatár az alapvonalig futott el, visszagurítását a jókor érkező Németh Norbert tíz méterről, középről nagy erővel lőtte a felső léc alá (1-0).

10. perc. Plókai Attila egy rosszul sikerült szerelést követően megsérült, helyére Babos Ádámot küldte pályára Tornyi Barnabás.

23. perc. Egyenlítési lehetőséget hagyott kihasználatlanul a Vasas. Simek vitte el a labdát, majd visszagurított, de Pető Tamás lapos lövése a kapufáról kifelé pattant.

50. perc. Faragó két védő között zavartalanul vehetett át egy átadást, de belsővel a felső kapufát találta el.

55. perc. Szili kapott jó átadást de tizenkét méterről fölé durrantott.

62. perc. Hajdú rosszul talált egy hazaadást, amelyet Pető sem tudott lekezelni, a szemfüles Faragó elvitte a labdát és laposan a hálóba lőtt (2-0).

81 perc. Szépített a Vasas. Baloldali beadás után Kabát előrevetődve fejelt Nota kapujába (2-1).

86. perc. Egyenlítettek a vendégek. Szili Simek jobboldali beadását fejelte a kapu bal oldalába (2-2)

További mérközések a 9. fordulóban

Jegyzőkönyv
Kispest-Honvéd-Vasas DH 2-2 (1-0)
Bozsik stadion, vezeti: Ábrahám (Balajti, Gregoriu)
Kispest: Nota - Plókai (Babos, 10.), Lőrinc, Téger, Müller - Füzi, Pintér, Németh (Piroska 88), Szabó T. - Kovács B., Faragó.
Vasas: Hajdu - Mónos ( Komódi, 67), Juhár, Herczeg Cs., László - Simek, Pető (Szili, 46.), Zováth, Tóth N., - Kabát, Sowunmi (Tiber, 46.)
Gólszerzők: Németh (5), Faragó 62). Ill, Kabát (81), Szili (86)
Sárga lap: Pető(18), Szili (86)


  • Bérelnék
  • Hírek