Nem érdemelt győzelmet a Fradi

2001.03.30. 20:49
Aligha az izgalmaktól lett rosszul egy hazai szurkoló az első percekben, mert a mérkőzésen saját csapata az első negyvennégy percben egy épkézláb kapura lövésig sem jutott el. A Fradi sem kezdett túlságosan vehemensen, a zöld-fehérek szurkolóseregében leginkább az okozott visszatetszést, hogy az oly sokszor elátkozott Kriston - az idény legrosszabb játékosa volt nemrégiben - ezúttal a sorozatos sérülések okán helyet kapott a csapatban, mégpedig jobbszélsőként.
Igaz, nem sokáig, mert Csank János is észlelte, hogy ezen a poszton a szlovák válogatott Pinte sokkal hasznosabb tagja lehet a listavezetőnek. Az a Pinte, akiről kiderült, hogy voltaképpen nem is bírálta az egykori szövetségi kapitányt és játékostársát, Gerát sem, csak félreértelmezték a szavait.

Az már kevésbé keltett felzúdulást a Fradinál, hogy ezúttal Hrutka és Dragóner hiányában Lipcsei Péter lett a középhátvéd, hiszen ő egy emlékezetes meccsen már sikerrel tette a dolgát ezen a poszton. Akkor. Moszkvában egy góllal ugyan kikapott KEK-meccsen a Fradi, de ő volt csapata legjobbja. Akkor azt a Telek András kellett helyettesítenie, aki most a zalaiakat erősíti.

A Fradi fölénybe került az első negyedóra után, ezt jelezte Gyepes(17.perc), illetve a már említett Lipcsei kapufája (28.perc), utóbbi egy húszméteres szabadrúgást küldött mesterien a felső lécre, és bizony Turinak nem sok köze volt a helyzethez.

A ZTE-ről semmi jót sem lehetett elmondani a félidő utolsó percéig, hűen tükrözte a játékukat az, hogy a válogatottat is megjárt Egressy előbb egy sarkazásnál saját lábát találta el, majd egy labda után futva nekiütközött a zajmikrofonnak. Filó aztán - végszóra - megmentette a hazaiak becsületét, az egyetlen veszélyes helyzet az ő nevéhez fűződik, de ő is csak a kapufát találta el.

A második félidőben a Fradi eldönthette volna meccset, mégpedig a tartalékjai révén. Előbb Kriston, majd Nagy Norbert került százszázalékos ziccerbe, de mindketten hibáztak, pontosabban Turi résen volt. A meccs végén Tóth Mihály került kétszer helyzetbe, de ekkor is a ZTE hálóőre hárított. A ZTE továbbra is küszködött, legalább negyvenszer passzoltak pontatlanul a kilencven perc alatt, és mindössze két szabadrúgás után kellett hárítania Szűcsnek, előbbit a megsérült Egressy, utóbbit a helyére beállt, Radu Sabo küldte kapura.

Igazságos döntetlen. A Fradi amiatt búslakodhat, hogy a sorsolás szeszélye folytán nem ősszel került össze az akkor igen gyenge ZTE-vel, mert akkor aligha ez az eredmény születik. Az egerszegi drukkerek pedig szomorúan megjegyezhették: az idén először kispadra ülő Glázer Róbert nem hozott győzelmet, mi több, lélektelen játékkal "lepte meg" a szép számú közönséget.

További mérkőzések a 9. fordulóban

Jegyzőkönyv:
Zalaegerszeg-Ferencváros 0-0
Zalaegereszeg 10.000 néző, V: Szabó (Kispál, Boda)
ZTE: Turi - Kocsárdi, Telek, Udvari, Filó - Babati, Nagy L.(Dobljanszkij), Balogh, Róth - Egressy(Sabo), Waltner
FTC: Szűcs - Kriston, Lipcsei, Cheregi, Nagy N. - Gyepes, Pinte, Csiszár, Keller (Vén)- Gera, Tóth(Fülöp)
Sárga lap: Lipcsei, Balogh, Babati, Nagy N., Gera, Filó

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Bankszámla