Szabina
5 °C
11 °C

Mi lesz veled Tatabánya?

2001.04.18. 19:25
A kiesés szempontjából létfontosságú összecsapást játszottak Sopronban. A hazaiak egy jó iramú mérkőzésen az első félidőben szereztek vezetést, majd a folytatásban növelték előnyüket, mint később kiderült, bebiztosították győzelmüket. Az alapszakaszt az élen záró Lombard pedig elmondhatja, hogy tavasszal még mindig nyeretlen.
Mozgalmas, de sportszerű első félidőt láthattak a nézők. A soproniak végig többet támadtak, de támadásaik csak a félidő végén érettek góllá. Orabinec adott középre jobbról, Preisinger lefejelte az érkező Sira elé a labdát, a csatár pedig nyolc méterről kilőtte a hosszú sarkot. Végig nagy nyomás nehezedett Gelei kapujára, de a gól kivételével jól állt a lábán a bányász védelem.

A második 45 percben a vendégek sokkal erőszakosabban kezdtek, de helyzeteiket nem tudták érvényesíteni, a kapu előtt határozatlanok voltak. A soproniak pedig egyre magabiztosabban játszottak, és a félidő közepén Preisinger révén növelték előnyüket. Mint kiderült, ezzel a győzelmet is megszerezték, így a Lombardot igen nehéz helyzetbe hozták.

A tatabányaiak pedig közel állnak ahhoz a bravúrhoz, hogy az alapszakasz megnyerése után kiesnek. És nagyon úgy tűnik, hogy nem is a Kiprich-Ferling edződuóval volt a baj...

Jegyzőkönyv:
Matáv Compaq-Sopron - Lombard FC, 2-0 (1-0)
Sopron: Horváth - Szabados, Horváth R., Tóth I - Orabinec, Tóth M., Somogyi, Salagean, Nagy T. - Preisinger, Sira.
Lombard FC: Gelei - Hornyák, Cseri, Obradovic - Süveges, Árki, Vámosi, Vignjevic, Schafranek - Pekovic, Vincze.
Gólszerző: Sira (35.), Preisinger (72.)

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.