Ágnes
-1 °C
2 °C

Ez messze volt a Bajnokok Ligájától

2001.04.18. 19:11
Az elmúlt két év bajnoka csapott össze, de ez mégsem a Bajnokok Ligája volt. Dunaújvárosban nagy volt a tétje az összecsapásnak: ki tud a Fradi nyomában maradni. A mérkőzés előtt még azonos pontszámmal álló csapatok összecsapásán a vendég MTK szerzett vezetést még az első félidőben. A második játékrészben növelték előnyüket, és a hazaiak csak ekkor ébredtek fel, és kezdtek el játszani. Mint utóbb kiderült: későn.
Egervári Sándor, a hazaiak edzője már a mérkőzés előtt meglepetéssel szolgált, ugyanis a kezdőcsapatba tette a "száműzetésből" visszatérő Salamont és Zavadszkyt. Az első tíz perc tapogatódzó - eseménytelen - játéka után, a 30. születésnapját ünneplő Nicsenko szerzett labdát Füzitől az MTK tizenhatosa előtt. Majd miután már belül járt a tizenhatoson, Komlósi szabálytalanul szerelte. Hanacsek sípja azonban néma maradt.

Mielőtt a teljes unalomba fulladt volna a meccs, az első félóra végén, az MTK egy gyors kontratámadás végén megszerezte a vezetést. Illés gurított a bal oldalon kilépő Füzi elé, aki 14 méterről a kapufa segítségével helyezett a hálóba. (0-1) Több említésre méltó esemény nem is történt az első negyvenöt percben, és ez mindent elmond az elmúlt két év bajnokának találkozójáról. A hazaiak egyszer sem késztették komolyabb védésre Vlaszákot.

Az újvárosiak a szünetben kettős cserével próbáltak újítani mind az eredményen, mind a mutatott játékon. Nem sok sikerrel. Esetleges, lesz ami lesz alapon rugdosták a játékszert mindkét együttes tagjai. Ha pedig nem találták el, akkor előszeretettel rugdosták egymást.

Ezért is hatott váratlanul, hogy újabb gólt szerzett Pölöskei Gábor együttese. Bükszegi igazi futballistára emlékeztető passzal ugratta ki Erőst, aki a rosszul kijövő Rabóczky felett átemelve helyezett a hálóba. (0-2) Az újvárosiak ráébredhettek, hogy kezd elúszni a meccs. Egy bedobás után Tököli emelt át a vendégvédelmen, Penksa pedig két méterről az üres kapuba helyezett. (1-2)

Tököliék mindent egy lapra téve támadtak, de támadásaikban nem volt benne igazán a gólveszély. Egy nagyon gyenge mérkőzésen, a győzelmet jobban akaró és szerencsésebb MTK győzött, az enerváltan játszó Dunaferr ellen.

Jegyzőkönyv:
Dunaferr - MTK Hungária 1-2 (0-1)
Dunaferr: Rabóczki - Bagoly (Nikolov, 46.), Éger, Salamon, Kiss - Zavadszky (Sindjic, 46.), Lengyel, Jäkl, Penksa - Nicsenko, Tököli.
MTK: Vlaszák - Komlósi, Kuttor, Szamosi, Elek - Erős, Golovic, Jezdimirovic, Füzi - Illés, Bükszegi.
Gólszerző: Füzi (31.), Erős (64.), Penksa (71.)
Sárga lap: Éger (18.), Komlósi (26.), Erős (56.), Füzi (59.), Tököli (62.), Nikolov (69.), Jäkl (75.)