Blanka, Bianka
10 °C
18 °C

Bicskei: a románok többet tudnak

2001.06.03. 11:56
Kapcsolódó cikkek (1)
Valós eredmény született szombaton, az ellenfél játéktudása nagyobb, mint a miénk - értékelt Bicskei Bertalan, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a 2-0-ás vereséggel zárult bukaresti világbajnoki selejtező után.
Bicskei azt állítja, a románok most játszottak a legjobban, amióta Bölöni László vezeti őket.

"Ismerem, és elismerem a futballistáikat, akik ezúttal csapatként produkáltak maradandót. Jobbak voltak, mint két esztendeje. Főként a mérkőzés elején, amikor úgy mozgatták meg a védelmünket, hogy a játékosaim nem találták a helyüket a pályán. Mire rendeztük a sorainkat, már kaptunk egy gólt", elemzett a kapitány, aki szerint most nem a megilletődöttség volt az oka a korai román vezetésnek, hanem az ellenfél sok mozgásos támadásvezetése. Egy az egyben hamar átjátszották a velük szemben állókat, ezzel teret nyertek, és gólhelyzetekhez jutottak.

Bicskei a korai hátrány után kockáztatni volt kénytelen, cseréi (Dombi, Korsós és Kabát) egyértelműen a támadójáték erősítését szolgálták. "Nem volt más választásunk", magyarázta. "A csapatomat sohasem jellemezte a bunkerfutball. Arról nem is beszélve, hogy ha beállunk védekezni, könnyen kaphattunk volna négy gólt is."

A románoknak ezzel a győzelemmel nagy esélyük van arra, hogy megszerezzék a csoport második helyét. "Szombati ellenfelünk a 12. helyen áll a FIFA-ranglistán, vagyis az elithez tartozik. Mi is fejlődtünk az elmúlt két évben, ötvenharmadikak vagyunk, ám a világ nem állt meg. Ez a vereség törés a csapat életében, mert biztos vagyok abban, hogy egy váratlan, meglepő siker nagyot lendített volna a válogatotton. Olyan, mint az olaszok elleni budapesti meccs, ahol úgy értünk el döntetlent, hogy volt lehetőségünk a győzelemre is", ismerte el Bicskei Bertalan.

A játékosok kezdés előtti magabiztosságát nem tartja nagyképűségnek Bicskei, hittek magukban, ez pozitívum. Más kérdés, hogy aztán a pályán az ellenfél többet nyújtott, mint amire számítani lehetett.

Magyarellenes tüntetés Kolozsvárott
A mérkőzés után mintegy 150-200 ember rendezett magyarellenes tüntetést vasárnapra virradó éjjel Kolozsvárott, a főkonzulátus épülete előtt. A tüntetők a találkozó lefújásét követően majd egy órával érkeztek két teherautóval a város főterére. Miután a főkonzulátus épületét - a diplomáciai képviselet kérésére - rendőrök védték, a román válogatott győzelmét "ünneplők" a Szent Mihály plébániatemplom melletti parkolóba szorultak, és ott kiabáltak órákon át trágár, magyarellenes jelszavakat. A rendfenntartók nem próbálták meg eltávolítani a főtéren hangoskodókat, akik a "Ki a magyarokkal az országból!" jelszót skandálták. A rendőri jelenlét viszont megakadályozta azt, hogy a főkonzulátus ablakait betörhessék, mint ahogyan az a két évvel ezelőtti mérkőzés után történt.

Szerdán újabb világbajnoki selejtező következik, a grúzok ellen, a Népstadionban. "Nem adjuk fel, becsületből is megyünk tovább", ígérte Bicskei, aki a következő meccsen a Sallói István technikai igazgatótól kapott adatok szerint nem számíthat Fehérre és Hamarra, két sárga lapjuk miatt.

A Grúzia elleni készülődés már vasárnap megkezdődik, a csapat délelőtt a hazaindulás előtt edzést tart Bukarestben. Akkor derül ki, hogy mindenki egészséges-e a szombat este szerepeltek közül. A csapatorvos, dr. Szilágyi György első információi alapján nem tud arról, hogy megsérült volna valaki.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.