Mária
-7 °C
3 °C

Két év után ismét kupagyőztes a Debrecen

2001.06.13. 19:51
Két év után ismét a Debrecen nyerte labdarúgó Magyar Kupa döntőjét, miután az Üllői úti fináléban 5-2-re verte a Videotont. Az első féliőben a DVSC Szatmári Csaba 39. percben lőtt góljával 1-0-ra vezetett. A második játékrészben valóságos gólparádét rendeztek a hajdúságiak, főleg a kétgólos Bajzát Péter játszott remekül. A debreceniek kupagyőzelme azt jelenti, hogy esetleges kiesésüktől függetlenül indulhatnak az UEFA kupában.
Kevesen gondolták volna, hogy botrányos körülmények között kezdődik a labdarúgó Magyar Kupa döntője. Már a meccs előtt megtalálta egymást a két csapat szurkolótábora, a stadionon kívül vívott szó- és ökölpárbajt a nézőtéren is folytatták. A hajdúsági és a fehérvári ultrák a nézőtéren is összecsaptak, a biztonsági embereknek kellett közbelépniük. A debreceni drukkerek bezúdultak a pályára, ahonnan rövid dulakodás után a rendőrség tessékelte vissza őket a nézőtérre.

A pár perces összecsapás után helyreállt rend, a táborok ismét a hagyományosabb és békésebb lufis-zászlólengetéses biztatásra tértek át. Az incidens a két tábor képviselőjének kézfogával ért véget. A Himnusz elhangzása után a főszerep pedig már a valóban a játéké volt.

Az első lehetőség a debreceniek előtt adódott a harmadik percben, de az üresen felejtett Kerekes Zsombor centikkel lekésett a szögletről. Két perc múlva már sikerült az ötösről kapura fejelnie a meglehetősen szellősen fogott debreceni támadónak, de Milinte hárított.

Az első negyedóra után feljött a Videoton, Tóth Balázs huszonkét méteres lövése alig kerülte el a felső sarkot. A 28. percben sokáig vitatható jelenetet láthatott a publikum. Julinho cselezgetett a debreceni tizenhatoson belül, elvitte a labdát Vadicska mellett, aki mezénél fogva visszahúzta támadót, a játékvezető azonban továbbot intett.

A 39. percben megszerezte a vezetést a Debrecen. Ulveczki indította az előretörő Szatmárit, aki jól lépett ki a lesre játszó vendégek között, és az ötös sarkáról kilőtte a rövid sarkot (1-0). A félidő hártalévő perceiben többet támadott a Videoton, de gólt nem sikerült lőniük.

Góllal nyitott a második félidőben a Debrecen. Bernáth cselezte be magát a tizenhatoson belülre, Kerekeshez passzolt, aki két csel után tíz méterről laposan a jobb alsó sarkba lőtt (2-0).

A gól után teljesen kitámadt a Videoton, a fehérvériak mindent egy lapra téve rohamoztak. Védelmük fellazult, amit a DVSC kegyetlenül kihasznált. A 65.percben Bajzát lépett ki a védök közül, és kiinduló Milinte mellett megszerezte a Loki harmadik találatát(3-0).

Negyedórával a lefújás előtt szépített a Videoton. A brazil légiós Julinho fejesével szemben bizonyult tehetetlennek Balogh kapus. Nem sokáig örülhettek a piros-kékek, met három perc múlva Ulveczki találatával ismét háromgólossá nőtt a különbség (4-1). Sőt, Bajzát tizennégy méteres lövése után már kiütéssessé vált a hajdúságiak előnye (5-1). Az utolsó percekben már ünnepeltek a debreceniek, és még az sem rontotta el örömüket, hogy Zombori a hosszabbításban még szépített az eredményen (5-2). A debreceniek kupagyőzelme azt jelenti, hogy esetleges kiesésüktől függetlenül indulhatnak az UEFA kupában.

Jegyzőkönyv

Magyar Kupa, döntő:
Debreceni VSC-Videoton FCF 5-2 (1-0)
Üllői út, 6000 néző, V: Ábrahám
Debreceni VSC: Balogh - Kovács N., Alekszic, Szatmári - Bernáth, Vadicska, Ulveczki, Szabó II (Turján 65.), Böőr (Hanák 31.) - Kerekes (Sándor Cs. 83.), Bajzát
Videoton FCF: Milinte - Kiskapusi, Balassa (Zombori 51.), Vilotic - Szalai T., Csató, Tóth B. (Kovács A. 80.), Julinho, Usvat - Földes (Leo 62.), Korsós
gólszerzők: Szatmári (39.), Kerekes (46.), Bajzát (64., 84.), Ulveczki (78.), illetve Julinho (77.), Zombori (92.)
sárga lap: Szabó II (56.), illetve Tóth B. (32.), Korsós (70.)

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.