Judit
3 °C
6 °C

Kiütéses debreceni győzelem az UTE ellen

2001.09.16. 20:21
A Debrecen megmutatta szurkolóinak, hogy a múlt heti Fradi elleni diadal nem a véletlen műve volt. A Loki végig magabiztosan játszva verte az ezúttal nagyon indiszponáltan játszó Újpestet. A fővárosiak nem is emlékeztettek az elmúlt hetekben látott csapatra, mely hazai pályán verte a ZTE-t, és iskolázta le a Kispestet.
Villámgyors hazai akció végén, már az 5. percben előnybe került a Debrecen. Szatmári húzta meg a jobb oldalon, középre adását Majoros átlépte - ezzel megzavarva a teljes újpesti védelmet - majd Tiber passzolt tovább Nenadichoz, aki két méterről nem hibázott.

A gól megzavarta a vendégeket, akiknek percekbe tellett, mire rendezni tudták soraikat. Hiába birtokolta többet a labdát az Újpest, komoly helyzetet nem tudtak kialakítani, míg a Loki visszaállt a saját térfelére és kontrákkal próbálta zavarba hozni a vendégeket.

Amikor már mindenki elkönyvelte, hogy egygólos hazai előnnyel zárul a félidő, Erős buktatta Sketiant a kaputól 30 méterre. A labda mögé Plókai állt, és bődületes erejű lövést küldött kapura. A labda a felső lécet is érintve vágódott a hálóba, Posza mindössze szemmel kísérte a labdát.

A második játékrészre Kisteleki István cserékkel próbálta frissíteni csapatát, és együttese nagyobb tempóban is kezdett el játszani, ám komoly lehetőségig nem jutottak el. Viszont szűk egyórányi játszadozás után növelte előnyét a Debrecen. Sketiani beadását a teljesen szabadon hagyott Tiber fejelte a kapuba.

Kilenc perc múlva ismét a Vasastól igazolt csatár volt a főszereplő, miután sarokkal passzolt Böőr elé, aki közel 20 méterről ritkán látható nagy gólt lőtt a bal felső sarokba. A gólok után az UTE feladta a meccset és már csak a számukra megváltást hozó hármas sípszót várták. Kisteleki István pedig elgondolkozhat, vajon melyik az ő csapata: Amelyik jó játékkal, simán nyer Zalaegerszegen vagy a Debrecenben látott_

Debrecen - Újpest 4-0 (2-0)
Debrecen, 6.000 néző, vezette: Bukovics

DVSC: Balogh J. - Szatmári, Kuttor, Plókai - Böőr, Vadicska, Majoros, Sketiani - Nenadic, Bajzát, Tiber (Ulveczki, 78.).
Újpest: Posza - Medgyesi, Tamási, Pető Z., Lőw (Korolovszky, 46.) - Erős K., Galaschek, Kunzo, Szélesi - Tokody (Herczeg, 46.), Vagner (Poljakovic, 75)

Gólszerzők: Nenadic (5.), Plókai (45.), Tiber (58.), Böőr (67.).).
Sárga lap: Sketiani (40.), Tokody (62.)

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!