Gertrúd, Patrik
4 °C
4 °C

Nem sikerült Glázer kispesti bemutatkozása.

2001.09.15. 22:16
A Sopron magabiztos játékkal, kétgólos különbséggel nyert a Bozsik -stadionban a Kispest ellen. Ez azt jelenti, hogy Glázer Róbert vereséggel mutatkozott be új kenyéradójánál. A látottak alapján elmondható: Glázerre sok munka vár még, ha ezekből a játékosokból ütőképes csapatot szeretne formálni.
Valószínűleg nem így képzelte kispesti bemutatkozását a héten kinevezett Glázer Róbert vezetőedző, hiszen már a 3. percben csapata hálójában pihent a labda. Tóth Mihály senkitől sem zavartatva vezette a labdát a kispesti térfélen, majd remek labdával ugratta ki Sirát, aki ballal átvette, majd 12 méterről jobb lábbal a kapu jobb alsó sarkába lőtt.

Két perc múlva egyenlíthetett volna a Kispest, ám Faragó hiába talált a kapuba, a gól előtt Sasu szabálytalankodott a hazai kapussal, így érvénytelen volt a találat. A félidő közepén a hazai drukkerek megunták csapatuk vergődését, és hazamentek.

Így nem láthatták, hogy a 36. percben Tóth Mihály lépett ki Somogyi indításával, ám lövését Tóth József nagy bravúrral védte. A Sopron vezetése birtokában nyugodtan játszott, a hazaiak pedig nem tudták semmivel meglepni ellenfelüket.

A második félidőre sem tudott megújulni a Kispest, és képtelen volt komoly helyzetet kialakítani a vendég kapu előtt. A 65. percben aztán a Sopron növelte előnyét. Hasonlóan az első gól koreográfiájához ezúttal is Tóth Mihály indította Sirát, azonban most Tóth József hárított. Pechjére azonban a kipattanó labda Szabados elé került és a rutinos játékos nem hibázott, 7 méterről az üres kapuba helyezett.

Nyolc perccel később szépített Glázer Róbert csapata, egy védelmi hibát kihasználva Sasu csökkentette csapata hátrányát. Az öröm azonban csak öt percig tartott, hiszen kinyílt a kispesti védelem és ezt a vendégek kihasználták. Horváth Róbert jobb oldali beadását Sira bólintotta a kapuba, ezzel kialakítva az 1-3-as végeredményt.

Jegyzőkönyv:
Kispest - Sopron 1-3 (1-0)
Bozsik-stadion (stadium), 1.000 néző, v.: Arany
Kispest: Tóth J. - Balint (Borgulya, 68.), Lőrinc, Téger, Aranyos - Dubecz, Pintér Z., Kovács B. (Németh N., 46.), Piroska (Fabrizio, 71.) - Faragó, Sasu.
Sopron: Horváth T. - Szabados - Vincze G., Salagean (Bausz, 80.) - Orabinec, Horváth R., Somogyi, Bócz (Perger, 37.), Tóth I. - Sira, Tóth M. Gólszerzők: Sasu (73.) illetve Sira (3., 78.), Szabados (65.)
Sárga lap: Vincze (60.)