Eleonóra
-1 °C
2 °C
Tóth Ivett
ma 02:00
Tóth Ivett
Műkorcsolya

Illés 91. percben szerzett gólja döntött

2001.09.15. 19:09
Akár csak Európa számos más országában, így hazánkban is egyperces gyászszünettel kezdődtek a találkozók, a kedden az Egyesült Államokban történt terrortámadás áldozataira emlékezve. A Dunaferr kétszer is vezetet, ám a hazaiak mindkét esetben egyenlíteni tudtak. A mérkőzés csattanójaként pedig Illés a győzelmet is megszerezte az MTK-nak
A két csapat óvatosan kezdett, az első komolyabb helyzetre bő negyedórát kellett várni. Hazai szögletet követően Füzi Ákos fejelt a lécre. Rögtön az ellentáémadásból pedig vezetést szerzett a Dunaferr. Medics labdáját Jäkl lőtte középre, ahol érkezett Tököli, és megszerezte pályafutása 75. élvonalbeli gólját.

A 20. percben Jezdimirovics lőtt jó 20 méterről, és a labda a felsőlécről vágódott vissza a mezőnybe. Két perc múlva azonban már a kapufa sem segített a vendégeken.

Egy előreívelésre Illés és Jäkl indult, ám a dunaújvárosiak csapatkapitánya elszámította magát és melléfejelt a labdának. A játékszer így a válogatottságtól visszavonulni szándékozó Illésé lett, a hazaiak csapatkapitánya pedig elhúzta a kifutó Petry mellett, majd 11 méterről, az üres kapuba gurított.

A félidő hátralévő részében - "köszönhetően" a szakadatlanul szállingózó esőnek - inkább a mezőnyben folyt a játék, a kapuk nem kerültek veszélybe.

A második játékrész szinte teljes mértékben az első lemásolása volt. Most is mindössze bő negyedórát kellett várni a gólra, melyet ismét a Dunaferr szerzett. Sowunmi indította Tökölit, aki kilépett az elmélázó védők közül, elhúzta a labdát a kifutó Hajdu mellett, majd szinte ugyanonnan, ahonnan az első játékrészben Illés, a hálóba gurított.

Ám hét perc elteltével ismét egyenlített az MTK. Illés Füzivel kényszerítőzött a vendégek tizenhatosán belül, a visszakapott labdát jól tette középre, ahol Brazenac átlépte azt, ami így lett jó a három perce pályán lévő Buzsákynak, aki egyből lőtt. A lövésbe Petry reflexszerűen belerúgott, ám pont Bagolyt találta el, akiről a hálóba pattant a labda.

Ezután mindkét gárda megpróbált újítani, ám az alaposan felázott pályán úgy tűnt nem tudnak több gólt szerezni. Egészen a 91. percig, amikor ismét Illés lépett ki egy remek passz után, kicselezte a feleslegesen - és határozatlanul - kiinduló Petryt, majd öt méterről az üres kapuba gurított.

A játék képe alapján a döntetlen jobban megfelelt volna a játék képének, ám ez valószínűleg nem vigasztalja az immár öt forduló óta nyeretlen Dunaferrt. Győzelmével az MTK megerősítette vezető pozícióját a tabellán.

Jegyzőkönyv
MTK - Dunaferr 3-2 (1-1)
Hungária körút, 500 néző, vezette: Ábrahám
MTK: Hajdu - Mónos (Branezac, 46.), Smiljanic, Komlósi, Füzi Á. (Kanta, 78.) - Zavadszky, Czvitkovics (Buzsáky, 67.), Jezdimirovic, Győri, -, Ferenczi, Illés.
Dunaferr: Petry - Molnár, Salamon, Bagoly, Kiss Gy. - Medic (Nikolov, 53.), Jäkl, Zováth, Rósa H. - Sowunmi (Lengyel, 85.), Tököli.
Gólszerzők: Illés (22., 92.), Bagoly (öngól, 70.), ill. Tököli (17., 63.)
Sárga lap: Ferenczi (28.), Nikolov (58.), Molnár (59.)