Mária
-7 °C
3 °C

Nyilas zászló miatt verték a Fradi-szurkolókat

2002.09.02. 12:45
Átmeneti tűzszünet után, a vasárnapi Fradi-MTK-n ismét botrányt okozott a hazai szurkolók egy része. Egy embert előállítottak, mert megsértette az önkényuralmi jelképekről szóló törvényt. Várhatóan a Liga és az MLSZ is állást foglal az ügyben.
A vasárnap esti Ferencváros-MTK örökrangadó első negyedórájában rohamrendőrök lepték el a hazaiak egyik szektorát, a helyszínen arra lehetett következtetni, hogy nagy verekedés zajlik, ám mint később kiderült, mindössze egyetlen drukkert állítottak elő.

A BRFK ügyeletesétől, Unger Páltól az Index azt az információt kapta, hogy egy nyilaskeresztes zászlót lengetett az a 23 éves fiatalember, akit a rendőrök előállítottak. Ezenkívül még egy szurkoló jutott erre a sorsra, ám ő amiatt, mert megtagadta az igazoltatást. Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a két eset között nincs összefüggés.

Unger hozzátette, hogy ilyen esetekben a rendőrség nem mérlegelhet, határozottan kell fellépnie, alighanem ennek tudható be a példát statuáló rendcsinálás, noha mindössze egyetlen fanatikus sértette meg az önkényuralmi jelképekről szóló törvényt. (Az Árpád-sávos lobogó maradhatott.) Az elkövető szabadlábon védekezhet.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.