Timót, Xénia
-10 °C
-1 °C

Ismét munkában az egykori MLSZ-elnök

2002.12.31. 12:51
Amiről már tavaly is szó volt, még idén megvalósult, és jövőre kiderül, hogy az MLSZ után a Kispestet miként tudja menedzselni az első fokon az adócsalás vádja alól felmentett Kovács Attila. Kovács első lépésként vezetőedzőt jelöl ki, lehet, hogy még a héten.
A Kispest úgy indult neki az idei bajnokság őszi szezonjának, hogy az már jó szereplésnek tekinthető, ha nagyon nem szakadnak le pontszámban a bennmaradást jelentő helyek valamelyikétől. Ezt a célkitűzést végső soron teljesítették, hiszen mindössze két pont a hátrányuk a széthullás előtt álló Dunaferr-rel szemben.

Négy edző, két győzelem

Korántsem volt biztató azonban, hogy négy edző is ült a kispadon, hiszen Fitos József után Gujdár Sándor, a román Ion Patrascu után Szurgent Lajos is megkapta az irányítást, vajmi kevés sikerrel, hiszen a gyenge játékosállomány miatt behatároltak a lehetőségek. Az ősszel a Fraditól érkező menedzser, Gál László azonban vállalkozott arra, hogy minden tekintélyét latba vetve harcol a Kispest élvonalbeli tagságáért.

Ugyanez a cél lebeg a hétfőn késő este kinevezett újabb menedzser, az egykori MLSZ-elnök, Kovács Attila szeme előtt. "A jelenlegi állapotot, illetve a tabellán elfoglalt helyét figyelembe véve az elsődleges és egyetlen cél most csak az lehet, hogy a csapat kiharcolja a bennmaradást" - jelentette ki határozottan az MTI-nek egyfajta székfoglalóként.

Kovács társadalmi munkában vállalta a megbízást

"Mivel a személyemmel kapcsolatban még csak most értek véget a tárgyalások, egyelőre nem tudok felelősen nyilatkozni a leendő szakmai stábot illetően. Találgatni pedig fölösleges. Előzetes egyeztetések már zajlottak, így valószínűleg január első hetében feláll egy, a korszellemnek megfelelő szakembergárda" - fogalmazott a volt MLSZ-elnök, majd hozzátette: ennek tagjairól, és a rövid távú megbízatásokról egyszemélyben dönt. Vagyis: teljhatalmat kapott, ettől függetlenül feladatát társadalmi munkában végzi.

"Semmiféle díjazásban nem részesülök. Úgy gondolom, hogy néha ilyen feladatokat is el lehet vállalni, ha az ember valamit tenni akar a magyar labdarúgásért. Már csak azért is, mert így például lehetőség nyílik bizonyos elképzelések gyakorlati megvalósítására" - zárta mondandóját.

Soroksár, MLSZ, Kispest

Kovácsot 1999. február negyedikén, az alig több mint egy hónapja munkába állt ifjúsági és sportminiszter, Deutsch Tamás váltotta le a labdarúgó szövetség éléről, ahová a FIFA nyomására áprilisban visszahelyezte. Deutsch szerint pazarló gazdálkodás folyt az MLSZ-ben, emiatt volt kénytelen durván beavatkozni a működésbe. Az MLSZ szeptemberi közgyűlésén aztán dr. Bozóky Imrének szavaztak bizalmat a küldöttek, a nehézipari vállalkozásokat folytató Kovács pedig kiszállt a futballból.

Miután a bíróság első fokon novemberben felmentette az adócsalás vádja alól, feltehetően úgy érzi: most jött el az ideje annak, hogy a Soroksár után - még az MLSZ-elnökség előtt volt a klub első embere - ismét futballcsapat irányításában vállaljon funkciót.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.