Miklós
-7 °C
4 °C

Ismét bundagyanú a futballbajnokságban

2004.04.07. 11:01
Az Arany Ászok Liga alapszakaszának zárófordulója előtt a Szerencsejáték Rt. gyanús fogadásokat észlelt a Tippmixen, ezért törölte négy szerdai meccs bizonyos esélyeit. Alig másfél éve Szlovákiában tapasztaltak hasonlót a magyar bajnokikkal kapcsolatban, de a labdarúgóliga által beígért büntetések elmaradtak.
A Szerencsejáték Rt. a szerdai fordulóból négy, ötös kötésben szereplő magyar labdarúgó-mérkőzés egy-egy eredményét törölte. A Népszabadság információi szerint a Tippmix játékban most történt meg először, hogy a magyar piacon a sportfogadások terén kizárólagos monopóliummal bíró cég törölni kényszerült.

A legfelsőbb osztály alapszakaszának utolsó fordulójából nem lehet fogadni a Békéscsaba-Sopron és az MTK-Újpest találkozókon a hazai csapat győzelmére, míg a Videoton-Zalaegerszeg és a Haladás-Ferencváros összecsapáson a vendég együttesek sikerére.

Somorai László, az Szerencsejáték Rt. kommunikációs igazgatója a Népszabadságnak elmondta: azért kellett felfüggeszteniük a fogadásokat, mert figyelőrendszerük "koncentrált, nem szokványos" fogadási sorozatot jelzett. Az elemzések után aztán úgy döntöttek, "a játék tisztaságát veszélyeztető jelzések miatt" törlik a fent említett lehetőségeket. Erre egyébként játékszervezőként lehetősége van a cégnek.

Szlovákiában már tapasztaltak hasonlót

Legutóbb 2002 decemberében merült fel a bundagyanú, akkor a szlovákiai Eurotip és Niké valamint az osztrák Formula fogadóirodák napokkal a mérkőzések előtt leállították a Videoton-Békéscsaba és a Sopron-Kispest meccsek fogadásait, mert feltűnően nagy összegben kötöttek fogadásokat a két magyar bajnokira.

Mint utóbb kiderült, a mérkőzések előtt egyszerre több helyen is fogadtak a későbbi végeredményekkel megegyező kimenetelekre, tehát a Békéscsaba és a Sopron győzelmére. (A Békéscsaba sikere egyébként a korábbi eredmények alapján meglepetésnek számított, Soproné viszont inkább papírformának.)

Akkor Szieben László, a Magyar Labdarúgó Liga jelenlegi elnöke (2002-ben igazgatója) határozott intézkedéseket és súlyos büntetéseket ígért, amiből aztán semmi nem lett. Most sem várható más, hiszen az ötös kötésben lefogadott meccsekből négynek töröltek egy-egy eredményét, így bármilyen eredmények születnek, nem bizonyítható semmi.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!