Ferenc, Olívia
-4 °C
4 °C

Beismerte a kokainhasználatot a Chelsea sztárja

2004.10.19. 12:22
Az angol lapok még csak gyanúsítottak, most viszont már maga az érintett, azaz Adrian Mutu is elismerte, hogy kokaint fogyasztott. A Chelsea román csatára kétéves eltiltásra számíthat.
Adrian Mutu, a Chelsea román labdarúgója elismerte, hogy kokain használt, ezért nem kérte a doppingteszt B-próbájának elvégzését. Ezt az angol játékos-szakszervezet vezetője, Gordon Taylor jelentette be kedden.

"Tegnap hallgattuk meg Mutut, aki nem tagadta vétkét. Most levélben értesítjük a szövetséget, és mivel nem kell megvárni a második ellenőrzés eredményét, a lehető leghamarabb sort kerítünk a tárgyalásra" - mondta.

Belgiumban egy görög játékos bukott le
A belga élvonalban szereplő Standard Liege megvált Alekszandrosz Kaklamanosz görög labdarúgótól, akinek a szervezetében kokain nyomaira bukkantak. A 30 éves csatárt augusztus 28-án, az FC Brussels elleni találkozót követően vetették alá doppingtesztnek, s vétségét a B-próba is igazolta. A tavalyi Liege-be érkezése óta 33 bajnokin nyolc gólt szerzett játékosra kétéves eltiltás vár.

Az AC Parmától tavaly 15,8 millió fontért szerződtetett futballista, akinek nevét először vasárnap hozták összefüggésbe a Premier League legújabb doppingügyével, kétéves eltiltásra számíthat.

Az egyik vasárnapi londoni bulvárlap, a Mail on Sunday - egy héttel a Sunday Mirror hasonló tartalmú írását követően - még csak azt közölte, hogy élvonalbeli csapat sztárjáról van szó, nevet azonban nem említett. Két angol napilap, a The Sun és The Times azonban már arról számolt be hétfőn, hogy Adrian Mutu, a Chelsea román labdarúgója bukott meg egy doppingvizsgálaton, és előbbi úgy tudja, kokaint mutatott ki a teszt.

A szigetországban legutóbb a Manchester Unitedben is megfordult Mark Bosnich szervezetében bukkantak kokain nyomaira 2002-ben, amikor már a Chelsea keretéhez tartozott. Az ausztrál hálóőr akkor kilenc hónapos büntetést kapott.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.