Beáta, Izolda, Lea
-4 °C
4 °C

Kokain-gyanúban a legjobb román futballista

2004.10.18. 11:43
Több londoni bulvárlap is úgy tudja, a Chelsea-ben szereplő Adrian Mutunál egy szeptemberi doppingteszt kokaint mutatott ki. Az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) még nem erősítette meg az értesülést, ám ha az beigazolódik, és a B-próba ezt megerősíti, két évre eltilthatják a játékost.
Két angol napilap, a The Sun és The Times is arról számolt be hétfőn, hogy Adrian Mutu, a Chelsea román labdarúgója megbukott egy doppingvizsgálaton, és előbbi úgy tudja, kokaint mutatott ki a teszt.

Az egyik vasárnapi londoni bulvárlap, a Mail on Sunday - egy héttel a Sunday Mirror hasonló tartalmú írását követően - még csak azt közölte, hogy élvonalbeli csapat sztárjáról van szó, nevet azonban nem említett.

Az AP amerikai hírügynökség ugyanakkor már kész tényként kezeli a támadó lebukását.

A menedzser nem gyanakszik bosszúra

"Hivatalos megerősítést egyelőre nem kaptunk, csak annyit tudok, hogy a tesztet még szeptemberben végezték el. Ennek ellenére még ma Londonba utazok cégtársammal, Gica Popescuval" - reagált a hírre Victor Becali, a csatár ügynöke a Daily Telegraph-ban. - "Már beszéltem Adriannal, de ő sem tud többet a történetről, mint én. Romániában azt mondják az emberek, hogy ez a Chelsea bosszúja a viselkedése miatt, de én nem hiszek ebben. A klubnak sem érdeke, hogy ilyen hír lásson napvilágot, hiszen éppen el szeretné adni Mutut, vagyis az üzletét veszélyeztetné, ha doppinggyanúba kevernék őt."

Rossz a viszonya edzőjével, így alig játszik

Mutu augusztusban majdnem a Juventus játékosa lett, de a megállapodás az utolsó pillanatban meghiúsult. Nem sokkal ez után a támadó összeveszett edzőjével, José Mourinhóval, aki eddig csupán egyszer adott neki lehetőséget, akkor is csereként. Kettejük viszonyát tovább rontotta, hogy a múlt héten Mutu az edző, illetve a kluborvos tiltása ellenére is pályára lépett a román válogatottban. A Chelsea sérültnek nyilvánította a csatárt, ám ő ennek ellenére haza ment a vb-selejtezőre.

Ha a kokainfogyasztásról szóló hír beigazolódik, és a B-próba eredménye is pozitív lesz, a 25 éves, az AC Parmától tavaly 15,8 millió fontért szerződtetett futballista kétéves eltiltásra számíthat.

Olaszországban a múlt héten bukott le kokainnal Bachini

Az angol szövetség nemrég jelentette be, hogy szigorítja a doppingvizsgálatokat, és mostantól EPO kimutatására alkalmas teszteket is végeztet, a Muturól szóló híreket viszont még nem kommentálta.

A legjobb román játékos esetéhez hasonlít a Brescia-középpályás Jonathan Bachini ügye is, aki a múlt hónapban Olaszországban szintén kokainnal bukott meg a doppingellenőrzésen, melynek eredménye alig néhány napja került nyilvánosságra.