Judit
3 °C
6 °C

A kapus gólt lőtt, majd megbukott a doppingvizsgálaton

2004.11.12. 10:33
A chilei Universidad de Concepción halóőre, Nicolas Peric egy dél-amerikai futballmeccsen átrúgta a labdát azinte az egész pályán, amely aztán a rivális Bolivar kapusának feje fölött a hálóba pattant. A gólszerzőt a közönség a meccs lefújásáig ünnepelte, ám a meccs után kokaint találtak a szervezetében, és klubelnöke kirúgással fenyegette meg.
Nem mindennapi bravúrt hajtott végre Nicolás Peric, a chilei élvonalbeli Universidad de Concepción kapusa: kirúgásból lőtt gólt. Az erősen megrúgott labda átszállt szinte az egész pályá fölött, lepattant az ellenfél tizenhatosa környékén, és mivel a Bolivar kapusa elnézte az ívét, a hálóban kötött ki.

Jelentős mennyiségű kábítószert mutattak ki nála

Még a rivális szurkolók is őrjöngve ünnepelték a nap hősét, a találat után minden megmozdulását üdvrivalgás, tapsvihar kísérte, annak ellenére, hogy csapata elveszítette a meccset 4-2-re.

A mérkőzés végére is maradt viszont még meglepetés: a doppingvizsgálat jelentős mennyiségű kokaint mutatott ki Peric szervezetében.

Iván Arriagada klubelnök azonnali kirúgással fenyegette meg a hálóőrt. "Nem érdemli meg, hogy nálunk futballozzon. Mennie kell, s minél előbb annál jobb" - nyilatkozta a tvndeportes.cl chílei internetes újságnak.

Peric viszont tagadja a vádat: "Tiszta vagyok. Sohasem kokainoztam, nincs szükségem effajta szerekre, és nagyon remélem, hogy az újabb vizsgálat majd engem igazol".

Maximum két évig nem játszhat

A B-próbát jövő kedden, november 16-án végzik el Rio de Janeiróban. Amennyiben annak az eredménye is pozitív lesz, a kapus maximum kétéves eltiltást kaphat.

Európában néhány hete a Chelsea román sztárja, Adrian Mutu bukott le a doppingvizsgálaton kokainnal, ő hét hónapig nem léphet pályára, és klubja elbocsátotta.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.