Vencel
7 °C
24 °C

95. perces drámával törte meg az Arsenal a Leicestert

000 7X5UD
2016.02.14. 15:08
Az Arsenal bő fél órát emberelőnyben játszva, az utolsó percben szerzett góllal nyerte meg a forduló legfontosabb angol bajnokiját, amivel 2 pontra fogta be a még mindig első helyen játszó Leicester Cityt, később pedig a Tottenham is ugyanennyi pontra jött fel rájuk.

A meccset a hazai Arsenal kezdte talán jobban, de egy közepesen veszélyes helyzetnél nem jutottak tovább, majd 15 perc játék után kezdtek felpörögni az események: előbb Okazaki Sindzsi előtt adódott egy lehetőség, de lesen látták, majd a Leicester-kapus Kasper Schmeichelnek kellett neueresen a saját térfelének közepén felszabadítania, az őrületet pedig Jamie Vardy közeli, a gólvonalon megfogott fejese zárta.

Az Arsenal sem volt veszélytelen, igaz, Olivier Giroud fejesgólját les miatt érvénytelenítették, de legalább volt pár támadásuk, ha a kaput nem is találták el. A Leicester viszont aktívabb volt, aminek az első félidő végén meg is lett az eredménye: Vardy fennakadt Nacho Monrealon a tizenhatos sarkánál, a kiharcolt büntetőt pedig maga értékesítette.

A büntető jogos volt, az viszont mindenképp vitára ad okot, hogy a vendégek támadása egy teljesen egyértelmű szabálytalanságból indult, papíron tehát végig sem vezethették volna az akciót.

A második félidőben aztán egyre nagyobb kockázatot vállalt az Arsenal, amely már a kezdésnél is alaposan meghúzta a tempót. Ez a Leicester leginkább csak sorozatos szabálytalanságokkal tudta megfogni, ami miatt 12 perc alatt négy sárgát is összeszedtek a szünet után, pechjükre viszont ebből kettőt is a védő Danny Simpson, így a szezonban először emberhátrányba kényszerültek.

Az a 35 perc pedig elég volt az egyre nagyobb erőkkel támadó Arsenalnak, hogy ha kis szerencsével is, de felőrölje ellenfelét. Előbb a csereként beállt Theo Walcott egyenlített a 70. percben, majd a 95.-ben jött a bombameglepetés, amikor a szezonban először pályára lépő Danny Welbeck szerezte meg az Arsenalnak a győzelmet egy fejessel.

A Tottenham tartja a lépést

A forduló másik nagy rangadóján a Manchester City fogadta a Tottenhamet, Manuel Pellegriniék pedig sorban a második kiemelt bajnokijukat is elvesztették, miután múlt hétvégén a Leicester Citytől kaptak ki. A meccsen a Tottenham szerzett vezetést Harry Kane büntetőjével, majd hiába egyenlített Kelechi Ihenacho, a hajrában Christian Eriksen eldöntötte a mérkőzést.

A bajnokság ezzel hirtelen nagyon kiélezetté vált, hiszen az 53 pontos Leicester City mögött szorosan ott jön 51 ponttal a Tottenham és az Arsenal, de még a negyedik helyen, jelenleg 47 ponttal álló Manchester City sincs messzire 12 fordulóval a szezon vége előtt.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.