Simon, Szimonetta
1 °C
12 °C

Csúnyán elnézte a bíró a 11-est, kiesett a Valencia a BL-ből

2016.02.23. 20:59

Érdekesen alakult az ifjúsági Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének Chelsea–Valencia meccse. Az angolok 11-essel jutottak tovább, azonban a spanyolok joggal okolhatják a körülményeket és elsősorban a svájci játékvezetőket.

Mivel a sorozat ezen szakaszában egyetlen meccs dönt, így különösen fontos volt a véghajrá, amelybe 1-1-es döntetlennel érkeztek a csapatok. Mivel a hosszabbításban sem volt gól, így jöhettek a büntetők.

Rögtön az első rúgónál gyakorlatilag el is dőlt a továbbjutás. Alberto Gil készülődött, és annak rendje és módja szerint be is vágta. A hálótartó vasról kipattanó labdát azonban a bíró nem látta gólnak, és mindenféle tiltakozás ellenére sem adta meg a jogos gólt. Mivel utána senki sem hibázott, így végül a Chelsea jutott a legjobb nyolc csapat közé.

Az eset azért több fontos kérdést felvet. Alapvetően azt, hogy miért kell ilyen kapukkal, végül is egy Bajnokok Ligája meccset rendezni. Jól látszik az is, hogy a játékvezető pont takarásban áll, azaz akár azt is feltételezhette (mint ahogy ezt is tette), hogy a labda a kapufáról pattant vissza. Ugyanakkor, ha már ilyen kapuk vannak, a partjelzőnek talán közelebb kellett volna állni, és akkor tisztábban láthatta volna az esetet.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.