Judit
3 °C
6 °C

Állati sietős volt a Poolnak, hogy szabaduljon Suáreztől

2016.03.28. 10:32

Nyilvánosságra hozta a Football Leaks Luis Suárez 2014-es átigazolásának részleteit, amiből kiderül, hogy a Liverpoolnak igencsak sürgős lehetett, hogy eladja az uruguayi támadót a Barcelonának, ezért nem is bonyolították túl az eladást.

Suárez közvetlenül a brazíliai világbajnokság után váltott csapatot, amin hatalmas botrányt okozott Giorgio Chiellini megharapásával – amiért később négy hónapra el is tiltották. A balhé közepén a Liverpool – a kiszivárogtatott részletek alapján – nagyon sietősen akart megválni bombaformában levő játékosától, ezért simán 64,98 millió fontért (82,3 millió euró) adták el.

Vagyis nem foglaltak semmiféle egyéb záradékot a szerződésbe, így nem részesülnek a későbbi eladásokból, nincs szerzett gólok, válogatott mérkőzések vagy megnyert kupák utáni bónuszok. Megegyeztek az árban, és már alá is írták a szerződést.

Az uruguayi csatár az átigazolást megelőző két idényben 81 meccsen 61 gólt szerzett a Liverpoolban, azóta 86 mérkőzésen 68 gólt lőtt a Barcelonában, vagyis gólonként kevesebb mint egymillió fontba került a katalánoknak eddig úgy, hogy még vége sincs az idénynek.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!