Gábor, Karina, Ders
8 °C
20 °C

A FIFA csökkentette két amerikai szövetség támogatását

2016.02.01. 20:55

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) jelentősen csökkenti a közép-amerikai országok szövetségeit tömörítő CONCACAF, valamint a dél-amerikai CONMEBOL támogatását a hónapokkal ezelőtt kirobbant korrupciós botrányok miatt, írta az MTI.

A Reuters brit hírügynökség szerint a FIFA hétfőn bejelentett döntése komoly anyagi problémákat okozhat a két kontinentális szövetségnek. A CONCACAF például már azt a 10 millió dolláros (2,8 milliárd forint) összeget sem kapta meg, amely a többi között a 2014-es brazíliai világbajnoksággal kapcsolatos bevételekből, valamint a FIFA támogatási programja keretében járna neki.

A CONCACAF és a CONMEBOL elleni eljárás keretein belül már 41 embert gyanúsítanak különböző bűncselekmények elkövetésével az Egyesült Államokban. A vád szerint számos magas rangú tisztviselő fogadott el kenőpénzt latin-amerikai labdarúgótornák és világbajnoki selejtezőmérkőzések kereskedelmi jogainak értékesítése során. A hatóságok zsarolás, pénzmosás és csalás miatt indítottak nyomozást ellenük.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.