Timót, Xénia
-10 °C
-1 °C

A FIFA csökkentette két amerikai szövetség támogatását

2016.02.01. 20:55

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) jelentősen csökkenti a közép-amerikai országok szövetségeit tömörítő CONCACAF, valamint a dél-amerikai CONMEBOL támogatását a hónapokkal ezelőtt kirobbant korrupciós botrányok miatt, írta az MTI.

A Reuters brit hírügynökség szerint a FIFA hétfőn bejelentett döntése komoly anyagi problémákat okozhat a két kontinentális szövetségnek. A CONCACAF például már azt a 10 millió dolláros (2,8 milliárd forint) összeget sem kapta meg, amely a többi között a 2014-es brazíliai világbajnoksággal kapcsolatos bevételekből, valamint a FIFA támogatási programja keretében járna neki.

A CONCACAF és a CONMEBOL elleni eljárás keretein belül már 41 embert gyanúsítanak különböző bűncselekmények elkövetésével az Egyesült Államokban. A vád szerint számos magas rangú tisztviselő fogadott el kenőpénzt latin-amerikai labdarúgótornák és világbajnoki selejtezőmérkőzések kereskedelmi jogainak értékesítése során. A hatóságok zsarolás, pénzmosás és csalás miatt indítottak nyomozást ellenük.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Wellness hétvégék belföldön

A kényeztetés egész évben jár Önnek! Válasszon a legjobb ajánlatokból.