Santiago Perez is doppinggyanúba keveredett

MTI
2004.10.31. 13:49
Tyler Hamilton után a Phonak egy másik országúti kerekese, az idei Vuelta a Espanán második Santiago Perez is doppinggyanúba keveredett tiltott vérátömlesztéssel.

"Arról tájékoztattak, hogy olyan szabálytalanságokra bukkantak a véremben, amelyek egyértelműen transzfúzió következményei. Amit ezzel kapcsolatban mondhatok, hogy nem estem át semmiféle vérátömlesztésen, s biztos vagyok benne, hamarosan fény derül az igazságra, hangoztatta ártatlanságát a 24 éves spanyol klasszis, aki hozzátette, a nemzetközi szövetség (UCI) igen zavaros és ellentmondó jelentést küldött neki az A-teszt eredményéről.

Perez elmondása szerint a hónap elején a svájci Lausanne-ban ellenőrizték, s a B-próba eredménye várhatóan a jövő hétre lesz meg. A Phonak csapatának nem ez az első ilyen esete az idén, ugyanis Hamilton az athéni olimpián és a Vueltán is megbukott transzfúzióval.

Az amerikai klasszis azonban megtarthatja az ötkarikás játékokon időfutamban nyert aranyérmét, ugyanis a B-teszt nem tudta igazolni a vérdoppingot, mert az újabb ellenőrzésnél a mintában már nem lehetett megtalálni vörösvértesteket, ezek ugyanis idővel elpusztulnak. Érdekesség még, hogy a Vueltán elvégzett B-teszt viszont alátámasztotta az "A" eredményét, így Hamilton minden bizonnyal eltiltás elé néz.