Az ifik között kapott ki gyengébbik számában Gyurta Dániel

MTI
2005.04.16. 20:06
Az ifjúsági korú úszók Egerben zajló országos bajnokságának harmadik napján Molnár Ákos, a Jövő SC-II. kerület versenyzője szolgáltatta a legnagyobb szenzációt azzal, hogy 100 m mellen legyőzte klubtársát, Gyurta Dánielt, a 200-as táv tavalyi athéni olimpiai ezüstérmesét. A tinédzserek szombati vetélkedőjében Molnár, a múlt évi ifi-Eb második helyezettje 1:02.57 perc alatt ért célba, Gyurtának 1:03.78 p kellett a táv leküzdéséhez.

Kiss László szövetségi kapitány a júliusi budapesti korosztályos kontinensbajnokság szemszögéből értékelve a látottakat azt mondta, hogy Molnár mostani ideje érmet érne az ifi Eb-n, míg Gyurta esetében azt hangoztatta, hogy egyáltalán nem ideges az ötkarikás ezüstérmes 100-as veresége miatt.

"Dani rengeteget dolgozott és dolgozik, nagyon sok munka van benne, ami már vasárnap megmutatkozhat, amikor 200 m mellen indul. Ott előre fog lépni. A 100 méter egyébként sem tartozott soha a kedvencei közé, úgyhogy nincs ok sem pánikra, sem idegeskedésre" - mondta a szakvezető.