Tíz napig kórházban kell maradnia a kiütött egri pólósnak

MTI
2006.01.31. 19:17
A budapesti SOTE Mária utcai klinikáján kedden megműtötték Hegedűs Gábort, a Brendon-Fenstherm-ZF-Eger huszonnárom éves vízilabdázóját - tájékoztatta a klub az MTI-t.

A kiváló pólós a Brescia elleni LEN Kupa-negyeddöntő szombati visszavágójának (10-8) harmadik negyedében kapott megrendítő ütést az olaszok szerb légiósától, Alexander Cirictől.

A két és félórás orvosi beavatkozásról dr. Huszár Tamás, a műtét vezető orvosa szolgált felvilágosítással:

"Nagyon csúnya látványban volt részünk, de sikerült helyretenni az arc csontjait, sőt, egy speciális membrán lemezt is elhelyeztünk megerősítés céljából. Arra is kellett ügyelni, hogy mivel ödéma tartotta a szemgolyót, nehogy később kettős látás következzen be, ezért feltétlen szükséges volt a műtét."

Minimálisan egy hétig, de valószínűleg tíz napig kórházban kell tartózkodnia az egri sportolónak, aki kedvező esetben egy hónap múlva állhat edzésbe, de játékra csak mintegy fél év elteltével jelentkezhet.

Az egri klubvezetés panasszal él az európai szövetség, a LEN felé. Halmos R. Péter személyes kihallgatást kért Szakadáti Lászlótól, a LEN igazgatójától és Gianni Lonzitól, a vízilabda szakág alelnökétől. A súlyos sérülést eredményező brutalitást megörökítő televíziós felvételeket Rómába viszi a klub ügyvezető elnöke.