Schleck és Contador a biciklin békült ki

2010.07.21. 12:45
Alberto Contador akkor támadta Andy Schlecket, amikor ellenfelének leesett a lánca. Contador azóta bocsánatot kért, Schleck nem haragszik.

Úgy tűnik, Alberto Contador és Andy Schleck kibékült egymással, miután a spanyol kerékpáros bocsánatot kért azért, hogy Schleck technikai problémáját kihasználva szerezte meg a sárga trikót.

A Tour de France 15., hétfői szakaszán a luxemburgi Andy Schleck lánca leesett a Port de Bales-i emelkedőn, Alberto Contador pedig a biciklisek íratlan szabályait megszegve elhúzott mellette, ledolgozta összetettbeli hátrányát, és nyolc másodperces előnyre tett szert, amit azóta is őriz.

A szurkolóknak nem tetszett a spanyol húzása, ezért a keddi szakasz végén kifütyülték.

„Arra kérem a szurkolókat, hogy lépjenek túl ezen az ügyön, felejtsük el az egészet. Szakasz közben megbeszéltük egymással a történteket, most már minden rendben van közöttünk” – reagált Schleck.

Schleck és Contador
Schleck és Contador

Alberto Contador már korábban megszólalt, videóüzenetet küldött.

„Sajnálom, talán hibát követtem el a verseny hevében. Azért is mondom ezt, mert a fair play mindig is fontos volt számomra, ezt talán Spában is bizonyítottam”.

Még a verseny második, Brüsszel és Spa közti szakaszán történt, hogy a mezőny megállt, és bevárta Andy Schlecket, mikor az bukott a csúszos kövezeten.

„Egy szavam sem lehet, már Spa-ban elveszíthettem volna a versenyt" – zárta le a vitát Schleck.