Iginla egy duplával nyitott

2013.09.17. 10:39

iginla_1.jpgA felkészülési szakasz harmadik napján Jarome Iginla, a Boston Bruins új csatár lett a nap hőse. A nyáron szerződtetett, 36 éves kanadai kétszer is betalált a Montreal elleni előszezon meccsen, a Bruins 6-3-ra nyert. Iginla Milan Luciccsal és David Krejcivel került egy sorba, hárman három gólt és hat pontot szorgoskodtak össze kedd hajnalban. A Canadiensben Travis Moen, Max Pacioretty és P.K. Subban volt eredményes. Utóbbi kisöccse, Malcolm Subban, akit a Boston draftolt 2012-ben az első körben, 30:49 percet védett, 12 lövést állított meg. A többi meccsről és Iginla gólja a hajtás alatt.

A Detroit alaposan elintézte a Pittsburghöt, a Red Wings 4-1-re nyert a Consol Energy Centerben. A Detroitból Pavel Dacjuk és Tomas Tatar is betalált. A New Jersey a New York Rangerst verte 2-1-re, a Nashville–Florida meccsen kilenc gól esett (3-6), a Panthersben a próbajátékon szereplő Brad Boyes is gólt ütött. Két másik csapattal a Florida kétszer győzte le a Nashville-t, a másik találkozó a hosszabbításban dőlt el (3-2) Tomas Fleischmann góljával.

A Philadelphia szétlővéssel volt jobb a Torontónál, egy hetedik körös draftos, Tye McGinn büntetőjével. A Flyers másik csapata a Washingtontól kapott ki hasonló körülmények között, a shootoutban itt Joel Rechlicz döntött. Az Ottawa–Calgary (4-2) meccsen a 23 éves Mike Hoffman szerezte a győztes találatot, neki eddig 4 NHL meccse volt korábban. Teemu Selanne, Sami Vatanen is eredményes volt az Anaheim 6-2-es győzelme során, a Ducks a Phoenix ellen nyert, a két finn 21 másodperc alatt lőtt kettőt.

John Tortorella vereséggel mutatkozott be a Vancouver kispadján, a Canuckset a San Jose verte a Rogers Arenában. Meglehetősen nagy volt a Sharks fölénye, a kapura lövésekben 42-16 lett a vége. Jégre lépett és jól is játszott a Vancouver idei első körös draftosa, Hunter Shinkaruk (1/24) is.

Még el sem kezdődött a szezon, máris megvan az első eltiltott, a Phoenix csatára, Paul Bissonette kapott 10 alapszakasz-meccs kizárást, a Los Angeles elleni előszezon meccsen mutatott kíméletlen játékáért. A játékos még 37 820 dollárt is fizethet, október 24-én térhet vissza, éppen a Kings elleni meccsen.