Őrült nagy buli lesz Chicagóban

2015.06.18. 09:50

A jól megérdemelt pihenő előtt a Chicago Blackhawks összefut ma a várossal, hogy együtt ünnepeljék az utóbbi hat év harmadik Stanley Kupáját. A győzelmi parádé hely idő szerint csütörtök 11-kor a Wrigley Fielden kezdődik, majd a nyitott buszok a város legfontosabb sugárútjain gurulnak végig, várhatón több százezer ember előtt. Alig ért véget a szezon, sok csapatnál már az újat építik.

Kicsit elsikkadtunk Kimmo Timonen mellett, aki egy Stanleyvel búcsúztatta 16 NHL szezonját. A finn védő 1108 meccset játszott a Nashville, Philadelphia és a Chicago színeiben, 117 gól 457 assziszt a mérlege. Most az derült ki, hogy visszatér Philadelphiába, és a Flyersnél vállal munkát, hogy pontosan mit, az most még nem derült ki.

Úgy fest, Alekszandr Szjomin ideje kitelt a Carolinánál. Szerződéséből még három év van hátra, de ebben az idényben mindössze 6 gólt és 19 pontot termelt a 7 milliót kereső hokis. A Dallas Stars egyéves megállapodást kötött a kapus Jack Campbellel, aki a legutóbbi idényben 33 meccsen védet, 0,907-es védéshatékonysággal és 3,03-as kapott gól/meccs mutatóval. Campbell bronzérmet nyert az Egyesült Államok válogatottjával Prágában. A Stars magyaros nevű Patrik Nemeth-tel is szerződött, két idényt írtak alá a 23 éves védővel.

Mike Reilly távozik Columbusból. A 21 éves, 2011-es, negyedik körös draftos nem írt alá a Blue Jackets-hez, a hírek szerint a Chicago, a Minnesota, a Los Angeles és a NY Rangers is kerülgeti. Buffalóban Adam Mair és Krys Barch lett a játékosfejlesztéssel foglalkozó edző. New Jerseyben Ray Shero kinevezte John Hynes főedző két segédjét. A döntés értelmében Geoff Ward és Alain Nasreddine segíte Hynes munkáját. Ward a német Adler Mannheimtől tér haza, korábban a Boston Stanley-győztes csapatának volt a segédedzője.

Egy nagyszerű hokis méltó feladatot kapott. Chris Chelios lesz a 2016-os junior vb-n szereplő amerikai válogatott egyik segédedzője. Cheliosközben a Detroit Red Wingsnél tölt be edzői feladatot. A Winnipeg kétéves megállapodást írt alá az RFA-s Athony Pelusóval. A Washington pedig Nate Schmidt-tel kötött kétéves szerződést.