Vajon ki lesz 1/1-es?

2015.06.26. 09:59

Szombat hajnalban, Floridában rendezik az NHL 2015-ös draftját. Különösebb esélylatolgatás nélkül érdemes megismerkedni a két legnagyobb tehetségnek tartott hokissal, Connor McDaviddel és Jack Eichellel. McDavidról még Wayne Gretzky is úgy nyilatkozott, hogy megközelítheti az ő nagyságát, Jack Eichelről pedig azt mondjá Mike Modano, vagy Pat Lafontine óta a legnagyobb amerikai sztár lehet.

A legnagyobb hokitalentumok, olyanok, akik komoly változást hozhatnak majd abban a franchise-ban, ahová kerülnek. Két ilyen páros 1971 óta nem volt az nhl.com szerint, akkor Guy Lafleur volt 1/1-es, és Marcelo Dionne második. A sorrend szombat hajnalban kiderül, a többi meg még a jövő zenéje.

Az NHL Central Scouting listája alapján jelenleg az amerikai Noah Hanifin szerepel a harmadik helyen, utána három kanadai, Dylan Strome, Lawson Crouse és Mitchell Marner következik. Az első tízben három európai van: a 7. helyre rangsorolt Ivan Provorov, a cseh Pavel Zacha és a svájci Timo Meier.

A draft lottery alapján az Edmonton Oilers választ először, szinte biztos, hogy a kanadai csapat, a Toronto elővárosában, Richmond Hillben született McDavidre teszi le a voksát. A második a Buffalo Sabres lesz, aztán sorban: Arizona, Toronto, Carolina, New Jersey, Philadelphia, és így tovább. Az első körben a Pittsburgh, a Nashville, a St. Louis, a Chicago, valamint a New Yor Rangers és a New York Islanders korábbi cserék miatt nem választhat. Az Edmonton és a Buffalo, a Toronto, a Winnipeg, az Arizona és a Philadelphia kétszer is, a két New York-i viszont még a második körben sem. Közép-európa idő szerint szombat hajnalban az első kört rendezik, majd a további köröket szombat koraeste.

Connor McDavid és Jack Eichel