Megint a Detroitról szólt a játéknap

2015.10.01. 14:48

A Detroit alaposan felprörög a rajtra, az egyszer biztos. Az is, hogy a edzőtábor után lehetőséget kapó fiatalok megragadják a lehetőséget. Most első sorban Dylan Larkinra, és Andreas Athanasiou-ra (a képen)gondolunk. Most a Pittsburgh-öt sokkolták hét góllal, Athanasiou kettőt, Larkin egy gólt vállalt.

Larkin az első sorban, Justin Abdelkader és Gustav Nyquist között kapott helyet, góllal és gólpasszal hálálta ez meg. A sor öt pontot hozott össze, a negyedikben helyet kapó Athanasiou pedig egymaga hármat, Bertuzzival és Manthával együtt 3 gól és 3 gólpassz volt a mérlegük a Penguins ellen. Nem véletlen nézett így ki a meccs után a legjobb három rangsora: 1. Athanasiou, 2. Larkin, 3. Mantha. A Detroitnam még két, Toronto elleni meccs van hátra az előszezonból, 4 győzelemmel és 2 egypontos meccsel állnak, legyőzni senki sem tudta még. Ami pedig a két fiatalt illeti Athanasiou és Larkin mérlege 3+1.

A többi meccseken a Washington Ovecskinnel sem tudta legyőzni a Carolinát, amely szétlövésben nyert. A New York Rangers-Boston meccsen Rick Nash szerezte a győztes gólt Henrik Lundqvist pedig 39-szer védett, míg New Jersey 1-2 után ütött három gólt a Philadelphiának és nyert. Rossz hír az Edmonton-drukkereknek: Jordan Eberle megsérül 4-6 hetet kell kihagynia. Az eredmények itt olvashatók.