Góllal kezdte az NHL egyik nagy ígérete

2015.10.09. 10:45

Hét meccsel folytatódott az NHL alapszakasza. A legnagyobb érdeklődést a 2015-ös draft első két választottjának bemutatkozását kísérte. Bár mindketten kikaptak, Jack Eichel első meccsén bevágta az első gólját. Meg van az új hosszabbításos szabály első pozitív eredménye. Sőt az első triplázója is az idénynek. Egy csapat nem ütött gólt a második játéknapon, és ez nagy meglepetésre a Phil Kessellel megerősített Pittsburgh. A részletek a hajtás alatt.

Kikapott a Buffalo és az Edmonton is a nyitányon, mindkét csapatban bemutatkozott a szezon legnagyobb ígéreteinek beharangozott Jack Eichel és Connor McDavid. A buffalói Eichel els meccsén első gólját is megszerezte, az ottawai Kyle Turris viszont kétszer is betalált, a Sens végül nyert. McDavid bemutatkozás még ennyire sem volt sikeres, kapura lövés nélkül zárta a St. Louis ellen 3-1-re elbukott meccset. A Bluesban a tavaly elsőkörös, Robby Fabbri viszont élete első meccsén rögtön győztes góllal kezdett. Fabbri és McDavid is tagja a kanadai junior vb-válogatottnak.

A hosszabbításos új szabály a Tampa Bay–Philadelphia meccsen debütált. A második félidőben elért 2-2-es állás a meccs végéig nem változott, jöhetett a 3 a 3 elleni meccs és a 137. másodpercben Jason Garrison második góljával eldöntötte a meccset, nem került sor büntetőkre, amelyből azért a meccsen, még 0-0-s állásnál is akadt egy, de zt Jakub Voracek kihagyta.

Antti Niemi érdeme az első shutout, a Dallas finn kapusa 37-szer védett a Pittsburgh ellen 3-0-ra megnyert meccset. A Starsban is volt egy góllal bemutatkozó fiatal. A 22 éves svéd Mattias Janmark élete első meccsén gólt szerzett. A csatárt még 2013-ban, csak a harmadik körben dratolta a Dallas, a Frölundától érkezett.

A Winnipeg meglepetésre a TD Gardenben ütötte ki a Bostont. Alekszandr Burmisztrov és Drew Stafford is 1+1-gyel fejezte be. A Jets ötödik gólját egy majdnem teljesen újonc sor hozta össze, Andrew Copp adta a gólpaszt, Nicolas Petran ütötte a gólt. A Nashville-ben a tavaly hat meccsen jégre lépő, élete első gólját szerzó Viktor Arvidsson győztes találatával verte a Carolinát. A Hurricanesben bemutatkozott az idei 1/5-ös, a draft legjobb helyen elkelő védpje, Noah Hanifin. A legtöbb gól a Colorad-Minnesota meccsen esett, Zach Parise a szezon első triplázója, az Avsben Francois Beauchemin három gólpasszt adott, a minnesotai Mikael Granlund pedig kettőt. Jarome Iginla pedig pályafutása 590. gólját ütötte.

A játéknap három legjobbja: Zach Parise (Minnesota), Antti Niemi (Dallas), Jason Garrison (Tampa)

NHL alapszakasz, 2. játéknap

Boston Bruins-Winnipeg Jets 2-6 (1-0, 0-3, 3-1, video)

Buffalo Sabres-Ottawa Senators 1-3 (0-1, 0-1, 1-1, video)

Tampa Bay Lightning-Philadelphia Flyers 3-2 (0-0, 2-2, 0-0, 1-0, video)

St. Louis Blues-Edmonton Oilers 3-1 (0-1, 1-0, 2-0, video)

Nashville Predators-Carolina Hurricanes 2-1 (2-0, 0-0, 0-1, video)

Dallas Stars-Pittsburgh Penguins 3-0 (1-0, 1-0, 1-0, video)

Colorado Avalanche-Minnesota Wild 4-5 (3-0, 1-1, 0-4, video)