Egyszerre három remek sorozat szakadt meg

2015.12.16. 13:20

Véget ért Patrick Kane nagyszerű sorozata, ráadásul úgy, hogy a Chicago egyetlen pontot sem hozott össze a Colorado ellen. Szemjon Varlamov 29-szer védett, idén először nem kapott gól, az utolsó hat meccsén kettőnél többször egyszer sem rezdült a hálója. Kane 26 meccsen pontszerző, az aktív játékosok és az amerikai születésű hokisok között is csúcstartó lett. Megszakadt két csapat nagyszerű sorozata is, a New York Islanders 10 meccs után először nem szerzett pontot, az Edmonton pedig hat győzelem után először szenvedett vereséget.

A Florida saját közönsége előtt alaposan elintézte az Islanderst. Roberto Luongo 33-szor védett, Aleksander Barkov 3 pontot (1+2) hozott össze. Luongo amúgy az Islanders draftosa volt 1997-ben, mégpedig az 1/4-es, összesen 24 meccsen védte a csapat kapuját. Az Edmontont a NY Rangers intézte el Rick Nash és Mats Zuccarello multipontjával. A meccs győztes gólját az újonc Dylan McIlrath szerezte, akinek egyben ez volt élete első gólja is.

Jeff Skinner négy napon belül másodszor ért el mesterhármast, de ez is kevés volt a Philadelphia ellen, Shayne Gostosbehere hosszabbításban szerzett góljával a Flyers nyert. A 22 éves védő 15 meccsen 11 pontnál tart, ez volt a 3. győztes gólja a szezonban, Jakub Voracek gólja mellett két gólpasszt adott. A Dallas Tyler Seguin két góljával ütötte ki a Columbust, Kari Lehtonennek 34 védése volt, Jamie Benn a 400. pontját érte el.

A New Jersey Cory Schneider 25 védésével nullázta le a Buffalót, amelyben 1983 óta először játszott egy testvérpár. A Sabres december 5-én hozta fel Cal O'Reillyt, aki 2012-ben, még pittsburgh-iként játszott NHL-meccset, Cal így csatlakozott testvéréhez Ryan O'Reilly-hez. Vlagyiszlav Namestnyikov hosszabbításban ütött góljával nyert a Tampa, amely 1-3-ról fordított Torontóban. A San Jose Joe Pavelski két pontjával meglepetésre nyert Montrealban. Nashville-ben is hosszabbítás volt, itt Kris Russel döntött a Calgary javára, a védő gólja a Flames sorozatban hatodik sikerét hozta. A St. Louis az utolsó harmadban fordított Winnipegben, Vlagyimir Taraszenko 1+2-vel zárt, Paul Stastny szerezte a győztes gólt.

Buffalo Sabres-New Jersey Devils 0-2

New York Islanders-Florida Panthers 1-5

New York Rangers-Edmonton Oilers 4-2

Philadelphia Flyers-Carolina Hurricanes 4-3 - hosszabbítás után

Toronto Maple Leafs-Tampa Bay Lightning 4-5 - hosszabbítás után

Montreal Canadies-San Jose Sharks 1-3

Nashville Predators-Calgary Flames 1-2 - hosszabbítás után

Minnesota Wild-Vancouver Canucks 6-2

Winnipeg Jets-St. Louis Blues 3-4

Chicago Blackhawks-Colorado Avalanche 0-3

Dallas Stars-Columbus Blue Jackets 5-1