20 meccs: megőrült az NHL-hokis, leütötte a vonalbírót

2016.01.28. 17:14

Sok alattomos ütést és sok bunyót megélt már az NHL, de ami csütörtök hajnalban a Calgary–Nashville-mérkőzésen történt, olyat azért ritkán látni. Dennis Wideman egész egyszerűen leütötte az egyik vonalbírót, Don Hendersont.

A Calgary hokisa a Nashville csatárával, Miikka Salomäkival ütközött, ami nagyon fájt neki. A meccs ment tovább, és Wideman a pad felé korcsolyázva, az útjába kerülő bírót alattomosan, hátulról a botjával felöklelte.

Érdekes, hogy ez még kiállítást sem ért a meccsen, Wideman úgy védekezett, hogy nem tudta elkerülni az ütközést. Ahogy a meccs után elmondta, éppen korcsolyázott le, amikor az utolsó pillanatban felnézett, már ott állt előtte a bíró. Nem tudta kikerülni. Véletlennek mondta az esetet, és bocsánatot is kért.

Dennis Wideman leütötte a vonalbírót

A videó abszolút nem erről tanúskodik, és az NHL fegyelmi testülete sem volt ilyen elnéző a hokissal szemben, aki 20 meccses eltiltást kapott.

A szabályok szerint erre az időre fizetés sem jár neki, az a liga egyik jótékonysági számlájára kerül. Wideman amúgy nem egy renitens játékos, ebben az idényben 48 meccsen 30 büntetőperce van.