Itt a péntek, indul az átigazolási szezon

2016.07.01. 10:12

Július elsejével sok hokis válik korlátozott, vagy korlátlan szabadügynökké. Indulnak az egyezkedések, a cserék, az új szerződések és a fizetési sapka alá tuszkolás, a csapatok beleférjenek a 74,5 millió dolláros fizetési keretbe. Izgalmas időszak következik, ami már igazából el is kezdődött.

A tegnapi hihetetlen védőcsere mellett még nem írtunk róla, de szenzáció számba ment egy másik csereügylet is. Ritkán válik meg egy csapat az 1/1-esétől, az Edmontonnal most ez történt. Nyilván a fizetési sapka miatt is, de Taylor Hall a New Jersey Devils hokisa lett a 190 centis svéd védőért, Adam Larssonért cserébe. Egy biztos, a tavalyi 1/1-est, Hall korábbi játszótársát, Conor McDavidet sokkolta a hír.

Nem várták meg a pénteket és már korábban nyélbe ütöttek néhány komolyabb üzletet. Bostonban Torey Krug írta alá négy vre szóló, 21 millió dolláros szerződést. A washingtoni Tom Wilson kétéves megállapodást és 4 millió dollárt kapott. A 22 éves hokis a teljes, 82 meccses alapszakaszt végigjátszotta és 23 pontot gyűjtött. A San Jose Tomas Hertl játékjogát hosszabbította meg két évre és három millió dollárért.