Jágr nagyon várja már a 23. szezonját

2016.09.24. 13:52

Elnyűhetetlen és felülmúlhatatlan. Nem túlzó dicséret ez Jaromir Jágr felé, aki sportosan, egy piros Panthers pólóban jelent meg a Florida edzőtáborának első hivatalos napján. Kezében egy félig rágott fánk, amire viccesen csak annyit mondot: "Ez csak diéta." A cseh lelkesen várja az újabb feladatot, pályafutása 23. NHL szezonját. 

cut

Fánk ide, vagy oda, az egyből látszott a cseh hokison, hogy nem fánkevéssel töltötte a nyári szünetet, ahogy az nhl.com beszámolója szólt, fitten és mintha karcsúbban érkezett volna, mint ahogy tavasszal, a New York Islanders ellen elbukott playoffmeccsen lekorcsolyázott volna a jégről.

Aztán arról beszélt, hogy természetesen jó hangulatban várja a következő szezont. Nem is csinálná már, ha nem esne jól neki a korongvadászat. Azt is elmondta, hogy ebben a szezonban is javítani kell a munka minőségén, hiszen egyre jobb csapatok vannak és a világ halad előre, minden nagyon más, sokkal gyorsabb és erősebb, mint amilyen mondjuk 20 évvel ezelőtt volt. Persze, ezzel ne akart nagyot mondani, de tény, oda kell tenni magát, hogy hozza azt az átlagot amit elvárnak tőle. 

Az előző szezonban 27 gólig jutott és a vele együtt az első sorban szereplő 21 éves Aleksander Barkovval és a 23 éves Jonathan Huberdeau-val összesen 66 pontot hozott össze. Jágr idén kihagyta a vb-t, mivel beteg édesapja mellett érezte jobban, hogy ott a helye. A világkupára pedig azért mondott nemet, mert 44 évesen egy ilyen tornával indítani a szezont nem az ő korához van méretezve.

Az biztos, a cseh idén is igyekszik minden rekordot felülírni. Pályafutása során 1629 meccsen 749 gólt ütött, 1119 gólpasszt adott, így 1868 pontja van. A gólok tekintetében a harmadik és 51-re van Gordie Howe-tól, egy szezon alatt ez nem valószínű, hogy összejön. A gólpassz listán a hatodik helyen áll, 16-ra van tőle Paul Coffey. Ha hozza a tavalyi átlagát (39), közel kerülhet a negyedik Ray Bourque-hoz.

A pontlistán viszont már csak Wayne Gretzky lehet - a minden bizonnyal - utolérhetetlen határ. A legendás Great One-nak 2857 volt, a második Mark Messier pedig már csak 19-re van. Mi lett volna, ha Jágr 2008 és 2011 között nem a KHL-ben játszik?