Nyert a bajnok, Marchand öt ponttal kezdett

2016.10.14. 09:21

Az NHL alapszakaszának második napján kilenc meccset rendeztek, a bostoni Brad Marchand 2 góllal és 3 gólpasszal indított. A Pittsburgh szétlövésben győzte le a Washington, a Caps döntő büntetőjét Alekszandr Ovecskin rontotta el.   A Rangers nyerte a New York-i rangadót, a St. Louisnak már a második sikere is megvan.

614385286 slide

NY Rangers-NY Islanders 5-3 (1-0, 1-0, 3-3)

Meglehetősen sima győzelemmel kezdte az idényt a Rangers, az Islanders még 2-2-re fel tudott jönni, onnantól már nem sok esélye maradt az utolsó 15 percben. Chris Kreider szerezte a győztes gólt, mellette Michael Grabner, Mats Zuccarello, Brandon Pirri és J.T. Miller is betalált, Henrik Lundqvist 25 védést mutatott be. A svéd kapusnak ez volt a 375. győzelme ezzel a 14. helyre jött fel az örökrangsorban. A meccsen 11 játékos szerzett pontot, többek közt az Islanders újonca, Anthony Beauvillier is, akinek élete első meccse volt, a 2015-ös drafton az első körben választották ki.

G.: Grabner, Zuccarello, Kreidei, Pirri, J.T. Miller, ill. Leddy, Clutterbuck, Nelson.

Columbus Blue Jackets-Boston Bruins 3-6 (2-0, 1-3, 0-3)

2-0-ra, majd 3-1-is vezetett a Columbus, a Boston öt gólt ütütt egymás után. Brad Marchand volt elemében, aki öt ponttal nyitotta az idényt 2 góllal és 3 gólpasszal. David Pastrnak 2+2-vel, David Backes pedig 2+1-gyel nyitott. A másik oldalon Nick Foligno-nak volt két asszisztja. A Bruins egyébként 2008 óta először kezdte idegenben az idényt.

G.: Wennberg, Atkinson, S. Jones, ill. Pastrnak (2), Backes (2), Marchand (2).

Buffalo Sabres-Montréal Canadiens 1-4 (0-1, 0-1, 1-4)

Brendan Gallagher két góllal, a Nashville-ből érkező Shea Weber gólpasszal kezdett, a Montréal könnyen nyert. A Canadiensben bemutatkozott a liga legfiatalabb védője, a 18 éves orosz Mihail Szergacsev, ő volt az idei draft 9. választottja.

G.: Moulson, ill. Gallagher (2), Mitchell, Shaw,

Florida Panthers-New Jersey Devils 2-1 (1-1, 0-0, 0-0, 1-0)

Alexander Barkov hosszabbításban ütött góljával dőlt el a meccs. Roberto Luongo 23 védéssel karrierje 437. sikerét érte el, ezzel pedig a hatodik helyre jött fel holtversenyben Jacques Plante mellé. A New Jersey-ben gólt ütött az Islanders szabadlistájáról az utolsó pillanatban megszerzett PA Parenteau. A Devilsben Taylor Hallnak most csak kapura ütésre futotta az erejéből. A melegítés során az összes Panthers-hokis Fernandez feliratú mezt viselt így emlékezce a szeptember 25-én, motorcsónak balesetben elhunyt Jose Fernandezre.

G.: Marchessault, Barkov, ill. Parenteau

Tampa Bay Lightning-Detroit Red Wings 6-4 (0-2, 2-1, 4-1)

0-2-ről fel állva, az utolsó harmadban ütött négy gól, nagy meccsen nyert Tampa. Alex Killorn emberelőnyből szerezte a győztes gólt, a másik oldalon Thomas Vanek duplázott, aki 27. gólját szerezte a Tampa ellen, ennél többet csak a Bostonnak (31) ütött.

G.: Doruin, Paquette, Boyle, T. Johnson, Killorn, Filppula, ill. Vanek (2), Nielsen, DeKeyser.

Winnipeg Jets-Carolina Hurricanes 5-4 (1-1, 0-2, 3-1, 1-0)

Mark Scheifele a hosszabbításban segítette győzelemre a Winnipeget, amely 4-1-es hátrányból kapaszkodott vissza. Mathieu Perreault 1:29-cel a vége előtt egyenlített ki. A finn Laine, aki az idei draft második választottja volt, góllal mutatkozott be a Jetsben.

G.: Matthias, Wheeler, Laine, Perreault, Scheifele, ill. Skinner, Stempniak, J. Staal, Rask.

St. Louis Blues-Minnesota Wild 3-2 (1-0, 1-1, 1-1)

A Blues másodszor is nyert a szezonban, Vay Ádám csapata viszont vereséggel kezdett. A Wild kapuját Devan Dubnyk védte 0,903-as hatékonysággal, 28 védéssel. A győztes gólt az a Nail Jakupov szerezte, akit 1/1-esként tradelt el az Edmonton október 7-én, az orosz a 2012-es draft első választottja volt.

G.: Steen, Yakupov, Paajarvi, ill. Suter, Coyle

Pittsburgh Penguins-Washington Capitals 3-2 (0-1, 2-0, 0-1, 1-0)

Szétlövéssel, de győzelemmel kezdett a bajnokcsapat. Marc-Andre Fleury volt a hős, aki 39-szer védett jól, Andre Burakovsky két gólt ütött. A szétlövés végül úgy dőlt el, hogy Kessel beütötte, Ovecskin viszont kihagyta a büntetőt. Sideny Crosby nélkül is sikerült végül a győzelem, még ha csak büntetőkkel is.

G.: Hornqvist, Malkin, ill. Burakovsky (2)

Dallas Stars-Anaheim Ducks 4-2 (1-1, 1-0, 2-1)

Adam Cracknell az utolsó harmadban gólt ütött, egyet előkészített, a Dallas végül legyőzte az Anaheimbet, a Ducks centere, Andrew Cogliano duplázott. 

G.: Johns, Korpikoski, Roussel, Cracknell, ill. Cogliano (2)