Price-nak és a Montrealnek sem jött össze a rekord

2016.11.16. 10:01

Először kapott a ligelső Montreal Canadiens az NHL 2016/17-es idényében, amikor Carey Price állt a kapuban. Kedden hosszabbításban szenvedett vereséget a vendég Florida Pantherstől. Egy 1927-es rekord beállítását akadályozta meg Aaron Ekblad furcsa lövése. Ráaádsul a 11. hazai győzelem születhett volna meg, amely szintén rekord lett volna

A mindent eldöntő gól érdekes körülmények között esett: Aaron Ekbladnak lövés közben eltörött a botja, a korong így nem a várt helyre tartott, ráadásul még irányt is váltott a blokkolni igyekvő, féltérdre rogyott védő lábán, így Price nem védhetett, tudósított az MTI.

Price a szezonbeli első tíz mérkőzésén nyert, és ha most is győztesen hagyta volna el a jeget, akkor beállítja George Hainsworth 1927. február 24. és március 24. közötti sorozatban 11 diadalból álló klubcsúcsát. NHL-rekordbeállítás lett volna, ha a Canadiens az első 11 hazai találkozóját megnyeri, ám ez a sorozat is tíz győzelemnél ért véget.

A Winnipeg Jets 4-0-ra verte csoportriválisát, a legutóbb 2015-ben Stanley Kupa-győztes Chicago Blackhawkst. Connor Hellebuyck mind a 27 lövést védte, míg Patrik Laine 12 góljával vezeti a listát. Josh Morrissey élete első NHL-találatát szerezte. A Tampa Bay Lightning úgy verte 4-3-ra a házigazda Detroit Red Wingst, hogy a győztes gólt Nyikita Kucserov ütötte 1:10 perccel a vége előtt. A vendégek sztárja, Steven Stamkos az első harmadban lábsérülést szenvedett.

A Toronto Maple Leafsben James van Riemsdyk mesterhármasa mellett egy gólpasszal, Tyler Bozak négy gólpasszal, míg az újonc Mitch Marner egy góllal és két gólpasszal járult hozzá a Nashville Predators feletti 6-2-es győzelemhez. A St. Louis Blues a harmadik harmad elején ütött két gyors góllal verte a Buffalo Sabrest, amivel véget ért három vereségből álló sorozata, és megszakítás nélkül kilencedik alkalommal bizonyult jobbnak ellenfelénél.

A Colombus Blue Jackets immár hat hazai találkozó óta nem talál legyőzőre, most a Washington Capitals volt a szenvedő fél, míg a legutóbb 2014-ben bajnok Los Angeles Kings sorozatban negyedszer kapott ki. Az előző idény legjobb nyugati csapata, a San Jose Sharks 1-0-ra kikapott a Carolina Hurricanes vendégeként, így három siker után először szenvedett vereséget, Cam Ward mind a 22 lövést hatástalanította.

A Calgary Flamesnek is egyetlen találat elegendő volt, hogy nyerjen a Minnesota Wild otthonában, Chad Johnson ugyanis az összes, szám szerint 27 lövést védte. A Vancouver Canucks a New York Rangers elleni hazai 7-2-es vereséggel a nyugati főcsoport utolsó előtti helyére csúszott vissza, és az edző, Willie Desjardins állása egyre inkább veszélyben van. A Rangers az utóbbi kilenc fellépésén nyolcszor nyert, és két pontra megközelítette a Montrealt.

Montreal Canadiens-Florida Panthers 3-4, hosszabbítás után

Carolina Hurricanes-San Jose Sharks 1-0

Columbus Blue Jackets-Washington Capitals 2-1, hosszabbítás után

Philadelphia Flyers-Ottawa Senators 2-3, szétlövés után

Detroit Red Wings-Tampa Bay Lightning 3-4

Toronto Maple Leafs-Nashville Predators 6-2

Minnesota Wild-Calgary Flames 0-1

St. Louis Blues-Buffalo Sabres 4-1

Winnipeg Jets-Chicago Blackhawks 4-0

Dallas Stars-New Jersey Devils 1-2, hosszabbítás után

Colorado Avalanche-Los Angeles Kings 4-1

Anaheim Ducks-Edmonton Oilers 4-1

Vancouver Canucks-New York Rangers 2-7