Egy Halhatatlan a Buffalo kispadján

2017.06.16. 11:51

Phil Housley lett a Buffalo Sabres vezetőedzője.. Az 53 éves szakember játékosként 1982-ben éppen ennél a klubnál kezdte karrierjét, pályafutása után mind a liga, mind az egyesület halhatatlanjai közé beválasztották. Ez lesz az első megbízatása főedzőként, eddig az idei Stanley Kupa-döntő vesztesénél, a Nashville Predatorsnál dolgozott, mint a védelem segédedzője.

Housley 2000-ben minden idők legtöbb NHL-mérkőzéssel rendelkező amerikai születésű játékosa lett, ezt a rekordot közel hét évvel később a legendás Chris Chelios döntötte meg.

A olimpiai ezüstérmes Housley a Buffalo után a Winnipeg Jets, a St. Louis Blues, a Calgary Flames, a New Jersey Devils, a Washington Capitals, a Chicago Blackhawks és Toronto Maple Leafs csapataiban játszott.

Történt még egy kereskedés is. A Tampa Bay odaadta a Montrealnak Jonathan Drouint, akivel a Canadiens hatéves megállapodást kötött. Helyére a védő Mihail Szergacsev költözött Floridába. A 2013-as draft 3. választottja évi 5,5 millió dollárt fog keresni a kanadai csapatnál. Drouin három idényt töltött a Boltsnál, 164 meccsen 29 gólt ütött és 66 gólpasszt adott. Ebben az idényben 21+32-vel zárta az alapszakaszt.

A helyére érkező Szergacseb még csak 18 éves, tavaly az első kör 9. helyén draftolták, az alapszakaszban négy meccsen kapott lehetőséget, a szezon első három és az utolsó meccsén lépett jégre az NHL-ben.