Sesum hétfőn kijön a kórházból

2009.02.16. 10:53 Módosítva: 2009.02.16. 11:02
A Cozma-gyilkosság éjszakáján súlyos arc- és szemsérülésekkel kórházba szállított szerb játékost járóbetegként kezelik tovább. A veséjét elvesztő horvát Ivan Pesic még kórházi kezelésre szorul, de már szállítható.

Zarko Sesum további kórházi kezelésre már nem szorul, állapota járóbetegként kontrollálható, hétfőn elhagyja a kórházat, nyilatkozta Rácz Jenő, a veszprém megyei kórház főigazgatója. Az MKB Veszprém szerb válogatott kézilabdázója a Cozma-gyilkosság éjszakáján súlyos arc- és szemsérülésekkel került kórházba.

Rácz Jenő közölte: Ivan Pesic, a veszprémi csapat horvát válogatott kapusa még kórházi kezelésre szorul. Neki az egyik veséjét kellett kivenni, ám olyan jó állapotban van, hogy már arról is ő dönthet, hol veszi igénybe a továbbiakban a kórházi ellátást.

Szállítható, s ha a hazájában, egy zágrábi kórházban kívánja a továbbiakban gyógykezeltetni magát (amint arra tett utalást), akkor ennek nincs akadálya - mondta a veszprémi kórház vezetője.

A veszprémi Patrióta bárban február 8-án, vasárnap hajnalban egy nagyobb társaság szóváltásba keveredett az MKB Veszprém ott szórakozó kézilabdázóival, majd meggyilkolták Marian Cozmát, a sportklub és a román válogatott beállósát.

A segítségére siető két csapattársa - Ivan Pesic és Zarko Sesum - életveszélyes, illetve súlyos sérüléseket szenvedett. A bűntett három gyanúsítottja már napok óta előzetes letartóztatásban van.