Nagy László spanyol válogatott lehet

2009.07.26. 12:46 Módosítva: 2009.07.26. 13:00
A magyar kézilabda-válogatott Barcelonában játszó jobbátlövője, Nagy László foglalkozik az országváltás gondolatával. A spanyolok korábban már két világsztárt is elcsábítottak, Nagy Sterbik Árpád és Siarhei Rutenka után a 3. új spanyol állampolgár lehet. A 2012-es olimpián már spanyol válogatott lehet, ha úgy dönt.

A Spanyol Kézilabda Szövetség szeretné honosítani Nagy Lászlót, a világ egyik legjobb átlövőjét. A szegedi nevelésű Barcelona-játékos a Délmagyarország című lapnak megerősítette az információ.

"Mindenkit megnyugtatok, nincs a zsebemben másik útlevél. A kinti szövetség vezetői már az athéni olimpia előtt pedzegették, hogy szeretnék, ha náluk játszanék. Nem tagadom, a korábbiaknál most valóban sokkal komolyabbak a tárgyalások. Ha a családom jövőjét tartom szem előtt, Spanyolország nagyobb lehetőségeket rejt magában. Konkrétum még nincs, de nem zárom ki, hogy spanyol válogatott leszek" - nyilatkozta a lapnak Nagy László, a magyar válogatott balkezes átlövője.

nagy lászló01

A spanyol válogatott már honosított két világklasszist, a Szerbiában született Sterbik Árpád és a szlovén Siarhei Rutenka is őket erősíti. Nagy döntése az utolsó, Szlovákia elleni selejtező után azért is maradt nyitott, mert 3 évvel (ennyit kell kihagynia két válogatott közötti pályára lépés között) és egy hónappal voltunk akkor a 2012-es londoni olimpia előtt.

Nagy 19 évesen, 2000-ben szerződött Barcelonába, a katalán sztárcsapattal pedig sikert sikerre halmozott: kétszeres spanyol bajnok (2003, 2006), háromszoros spanyol kupagyőztes (2004, 2007, 2009), EHF-kupa-győztes (2003) és Bajnokok Ligája győztes (2005). Nagy László a magyar válogatott csapatkapitánya.