A Veszprém bravúrra készül Barcelonában

2010.04.23. 09:20

Vasárnap délután a szezon eddigi legnehezebb mérkőzése vár az MKB Veszprémre: a magyar bajnok a Nagy Lászlóval felálló FC Barcelona otthonában lép pályára a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első felvonásán.

„Meggyőződésem, hogy akkor van esélyünk a Barcelona ellen a siker reményében felvenni a küzdelmet, ha a csapatnak sikerül a kinti mérkőzésen megfelelő zónában tartani az eredményt, és a visszavágón a játékosaink olyan eksztázisba kerülnek, amellyel sikerül az akaratunkat ellenfelünkre kényszeríteni” - írta elemzésében a klub hivatalos honlapján Mocsai Lajos, az együttes vezetőedzője.

A magyar és a katalán együttes ezt megelőzően négyszer került egymással szembe a BL-ben, és csak egyszer bizonyult jobbnak a Veszprém. Az 1997/98-as és az 1998/99-es szezon negyeddöntőjéből a Barcelona jutott tovább - az előbbi esetben csak több idegenben lőtt góllal -, míg az 1999/2000-es évadban a spanyol alakulat a csoportkörben mindkétszer verte magyar riválisát. A 2003/04-es kiírás nyolcaddöntőjéből viszont a Veszprém ment tovább, 60-59-es összesítéssel.

Azok a magyar drukkerek, akik nem tudják elkísérni a csapatot Spanyolországba, a Veszprém Arénában kivetítőn izgulhatják végig a csatát. A barcelonai összecsapás egy kisebb ünnepséggel indul majd, a mérkőzés előtt visszavonultatják a 19 éven át a klub alkalmazásában állt Xavier O,Callaghan négyes számú mezét.

Férfi BL, negyeddöntő

Vasárnap: Barcelona (spanyol)-MKB Veszprém 16:45 ó, HSV Hamburg (német)-Ciudad Real (spanyol) 17:15 ó, Rhein-Neckar Löwen (német) - THW Kiel (német) 19 ó

Szerda: Csehovszki Medvegyi (orosz)-Montpellier (francia) 19 ó