Megvakult a világklasszis lengyel kézis

2010.06.20. 11:00 Módosítva: 2010.06.20. 11:01
Edzőmeccssen sérült meg a lengyel kézilabda-válogatott egyik legjobbja, Karol Bielecki. Orvosa szerint a bal szemén nem tér vissza a látása, az izlandi Olafsson után ő lehet második olyan kézis, aki egy szemsérülés miatt vonul vissza.

Sokkolta a hír a világ egyik legjobb jobbkezes átlövőjét, a lengyel Karol Bieleckit, hogy szemműtéte után sem nyeri vissza a látását, olyan súlyosan sérült ugyanis meg a bal szeme.

000 Par2370141

Egy lengyel-horvát kézimeccsen Joszip Valcsics kapott bele szerencsétlenül a két méter két centis átlövő szemébe, utána rögtön meg kellett operálni a lublini klinikán.

„Tizenegy évet játszottam a legkisebb sérülés nélkül, erre most elveszítettem a látásomat. De tudom, hogy van még esélyem” – jelentette ki a Bildnek.

A 28 éves Bielecki 2015-ig a Löwen játékosa – 892 Bundesliga-gólt lőtt -, és bízik abban, hogy állapota javulhat, és egyszer akár még visszatérhet.

„Most kell megmutatnunk, hogy egy igazi család vagyunk, mindenben segítünk kell Karolt. Már a hétfői edzésre megérkezik, egy nehéz út elején van, de mindvégig mellette leszünk” – mondta a Löwen egyik vezetője, Thorsten Storm.