Antal, Antónia
-7 °C
0 °C

Győr-Ferencváros negyeddöntő lesz a kézilabda BL-ben

2016.02.28. 16:47
A Ferencváros után a Győri ETO is nyert a kézilabda BL-ben, és mivel a többi meccsen is papírforma szerint alakultak az eredmények, egymás ellen játszik a két magyar csapat a negyeddöntőben. Ezzel biztossá vált, hogy lesz magyar csapat a Final Fourban, de csak egy.

Győzelmi kényszerbe került a Győri Audi ETO a vasárnai, CSM Bucuresti elleni meccs előtt, hiszen szombaton a Vardar nyerni tudott a Sävehof otthonában, amivel a magyar csapatot és a vasárnap este játszó Buducnostot is megelőzte. A továbbjutás persze már korábban biztossá vált a Győr számára, az viszont az utolsó fordulón múlt, hogy otthon, vagy idegenben kezdi-e a negyeddöntőt a csapat, ahol akár a Ferencváros is lehet az ETO ellenfele.

A bukaresti meccsen remek lendülettel kezdte a Győr, csak 1-1-ig volt szoros a start, de onnan elsősorban Sulland góljaival gyorsan ellépett előbb 6-2-re, majd a hajrára 12-6-ra a magyar csapat – a félidőre is ez a különbség maradt 14-8-as győri vezetéssel.

A második félidőben viszont beragadt kicsit az ETO, tizenkét és fél perc alatt csak négy gólt tudtak dobni, miközben a hazaiak 18-15-re zárkóztak. Győri oldalon főleg a leindítások mentek nagyon jól, védekezésben viszont nagyon sok volt a hiba, és jó pár elkerülhető hetest is összehoztak a Bucuresti játékosainak.

Szerencsére a hajrára Grimsbö nagyot javult és több remek védést is bemutatott, a Győr pedig úgy is újra három gólra tudta növelni az eredményét, hogy a román csapathoz hasonlóan náluk is megszaporodtak a hibák támadásban. Ennek ellenére nem nyugodhattak meg túlzottan, sőt, sorozatban kiharcolt büntetők, két Grimsbö-védés és egy remek leindítás kellett ahhoz, hogy végleg lerázzák a Bucurestit, és 50 másodperccel a vége előtt 24-21-re ellépve bebiztosítsák a győzelmet. A vége 24-22 lett, az ETO-ban Sulland és Löke is 5 gólig jutott, mögöttük Alstad jött 4 találattal.

Mivel a 2-es csoportban a Buducnost is nyert a Győr mellett, így a magyar csapat a második helyen végzett, míg a Ferencváros elé bejött a Franciaországban papírforma győzelmet arató Larvik, a harmadik helyre tolva az FTC. Ez alapján a két magyar csapat egymás ellen folytatja majd a negyeddöntőben – az első mérkőzést április 1-3, a másodikat 8-10 között kell rendezi, a párharcot a Fradi kezdi hazai pályán.

A két csoport továbbjutói 1-4, 2-3 párosításban találkoznak a negyeddöntőkben, ahol a következő mérkőzéseket rendezik:

  • CSM Bucuresti–Rosztov-Dov,
  • Vardar–Larvik,
  • FTC-Rail Cargo Hungaria–Győri Audi ETO,
  • HCM Baia Mare–Buducnost,

vagyis a budapesti Final Fourban akár két román csapat is bejuthat.

Eredmények

CSM Bucuresti-Győri Audi ETO 21-24 (8-14)

a győri góldobók: Löke 5, Sulland 5, Alstad 4, Kovacsics 3, Amorim 3, Groot 2, Broch 1, Grimsbö 1

Thüringer HC-Rosztov-Don 28-32

Fleury Loiret-Larvik 28-31

Buducnost-Midtjylland 27-21

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!