Kézi-BL: bronzérmes a Veszprém

000 P938Z
2017.06.04. 16:52 Módosítva: 2017.06.04. 16:54

34-30-ra megnyerte a Barcelona elleni meccset, és ezzel bronzérmes a kézilabda Bajnokok Ligájában a Veszprém.

A szombati, PSG elleni 27-26-os vereség utána a veszprémiek ezúttal végig vezetve nyertek. Már az első félidőnek is volt egy szakasza, amikor 3-4 gól volt az előnyük, a másodikban pedig 22-22-ről léptek el 27-22-re, és őrizték meg a különbséget.

A közvetítésünket itt olvashatja >>

Az első félidő eleje még kiegyenlített játékot hozott, 5-5-ig fej-fej mellett mentek a csapatok. Aztán a Veszprémnek sikerült ellépni, 9-5 volt már az elején és bár a folytatásban a Barcelona közelebb zárkózott, sőt az első félidő vége előtt nem sokkal egyenlíteni is tudott, de a vezetést onnantól kezdve egyszer sem tudta átvenni.

Már az első félidőben is vezéregyéniség volt Lékai Máté, aki végig kiválóan kézilabdázott, nem csak irányította a csapatot, hanem váratlan lövésekkel fontos gólokat is szerzett. Bár a 18. percben még 12-8-ra vezettünk, az előnyünk a félidő végére elolvadt, de nem volt benne ebben a meccsben, hogy a Barcelona nyerjen, vagy fordítson.

Egygólos előnnyel mentünk pihenni. Energikusabbnak, motiváltabbnak tűnt a mi csapatunk, különösen Lékai Máté és Palmarsson játszott jól támadásban, védekezésben pedig Nagy László vetődései jelezték, hogy mennyivel jobban szeretné a magyar csapat a győzelmet.

A második félidőben aztán Nagy László kiváló és pontos lövései kellettek ahhoz, hogy ismét felépítsük azt az előnyt, amely aztán a meccs végéig kitartson. Ha pedig éppen a gólok nem jöttek, akkor a második félidőre beálló Mikler Roland bravúrjai segítették át a csapatok a nehezebb perceken.

Lékai, Nagy, Mikler, Pallmarsson mellé feljött Andreas Nilsson, aki egészen zseniális és lehetetlen helyzetekből előtt góljai vitték tovább a csapat szekerét. A végére már nem volt kétség, érem nélkül nem megyünk haza. Csak a gólkülönbség volt a kérdés, ami azért is különleges dolog, mert 2011 óta először sikerült megverni a Barcát, amely ebben a szezonban BL-bronzérmet ért. 

Borítókép: Ina Fassbender / AFP.