Bodó átlőtte a világ legmagasabb kézis tornyát

2017.10.10. 13:34

A szegedi Bodó Richárdnak nem volt könnyű dolga a Vardar Szkopje elleni BL-meccsen, mert Dainis Kristopansszal találta szembe magát, aki 215 centi. A 203 centis Bodó ilyen magasságkülönbséggel nem szokott találkozni, illetve hát senki más sem.

Kivált, mert a legmagasabb játékosok a védelem közepén szoktak elhelyezkedni, nem pedig kettes pozícióban. Kristopanst ugyanakkor eddig a védekezésre sem sokszor tanították korábbi klubjánál, a Tatran Presovnál. 

A lett óriást a nyáron igazolta le a Bajnokok Ligája címvédője, és már pár hónap alatt sokat fejlődött, fel is gyorsult valamelyest a játéka.

Kristopans amúgy a legmagasabb kézis a világon, csak a meccseken lehet gyakorolni, hogyan lehet átlőni felette a labdát.

Bodó ezt az első félidő utolsó pillanatában is megtette, ráadásul az a Sterbik Árpád állt a kapuban, aki egyébként jó napot fogott ki - a világ egyik legjobbja még mindig -, de a magyar átlövő megoldotta a feladatot.

Bodó körülbelül három méter magasról húzta le az alsó sarokba a labdát, ami nem könnyű mozdulat. Különösen, ha Kristopans a zavaró tényező.

Fontos még kiemelni, hogy a lövés előtt leblokkolta a vardaros Bodót, de mindez nem vette el az önbizalmát, és ami ennél sokkal fontosabb: meg is tudta csinálni.

A magyar átlövő 11 gólos 4 meccs után a BL-ben.

A videót a jogtulajdonos Sport1-től kaptuk, ahol a hétvégén is mind a négy magyar BL-csapat látható.