A védőjéből is hülyét csinált a dudaszós tripla előtt

GettyImages-1143187355
2019.04.17. 08:50

Damian Lillard óriásit játszott a Portland Trail Blazers–Oklahoma City Thunder-meccsen az NBA rájátszásában. A portlandi Lillard 29 pontot dobott, közte egy olyan dudaszós hármast, ami előtt hülyét csinált a védőjéből.

Az Oklahoma az alapszakaszban mind a négyszer legyőzte a Porlandet, de a rájátszásban eddig nem találták meg Lillardék ellen a jó taktikát, a második meccset is elvesztették Russell Westbrookék a rájátszásban.

A Porland a harmadik negyedben húzott el 16 pontra. A játékrészt Lillard zárta le egy látványos dudaszós kosárral. A félpályáról indult meg, majd cseleivel hintába ültette a védőjét, így már tisztán engedhette el a tripláját.

Lillard kiegyensúlyozottan játszott 29 pontja mellett szerzett öt lepattanót, adott hat asszisztot és volt három labdaszerzése is.

A Denver Nuggets egyenlíteni tudott a San Antonio Spurs elleni párharcban úgy, hogy 19 pontos hátrányt dolgozott le. A Nuggets a harmadik negyed végén volt nehéz helyzetben, de Jamal Murray vezérletével átlendültek ezen. A meccset pocsékul, nyolc dobást elrontva kezdő Murray a negyedik negyedben szinte tökéletesen játszott, 21 pontot dobott. 

Eredmények, főcsoport-negyeddöntők, 2. mérkőzések:
Keleti főcsoport:

  • Toronto Raptors-Orlando Magic 111-82
    Az állás: 1-1

Nyugati főcsoport:

  • Denver Nuggets-San Antonio Spurs 114-105
    Az állás: 1-1
  • Portland Trail Blazers-Oklahoma City Thunder 114-94
    Az állás: 2-0 a Portland javára

    A párharcok az egyik csapat negyedik győzelméig tartanak.