Kilenc áldozata van Kobe Bryant helikopterszerencsétlenségének

2020.01.26. 23:48

Helyi idő szerint röviddel délután 2 óra után, nagyjából négy órával a tragédiát követően sajtótájékoztatót tartottak a hatóságok Kobe Bryant halálos helikopter-balesete ügyében. A legfontosabb információt Alex Villanueva megyei seriff közölte, miszerint

a tragédiában nem a korábban feltételezett öten, hanem kilencen, a pilóta és nyolc utas vesztették életüket.

A személyazonosságukat ugyanakkor nem hozták nyilvánosságra, ezt csak a boncolási jegyzőkönyvek lezárása után teszik meg. Korábbi sajtóhírek megerősítették, hogy az NBA-legenda mellett lánya, a 13 éves Gianna Maria is az áldozatok között volt, továbbá egy egyetemi csapat baseballedzője, illetve egy másik fiatal kosárlabdázó, és egy szülője is az áldozatok között lehet.

Villanueva hozzátette, hogy zajlik a helyszínelés, megkezdték a nyomozást, és mivel helikopter-balesetről van szó, értesítették az Egyesült Államok szövetségi légügyi hatóságát (FAA) is.

Villanueva előtt a megyei tűzoltóparancsnok, Daryl Osby elmondta, hogy nem sokkal tíz óra előtt, 9.47-kor kapták a vészhívást a helikopter-balesetről, ami után rengeteg egységgel vonultak a helyszínre. Ott a baleset miatt keletkezett bozóttűz, illetve nehéz, meredek terep is nehezítette a mentést.

Már az oltás közben mentőhelikopterről leengedtek több mentőorvost a helyszínre, de már senkit nem tudtak megmenteni, a kiérkezésükkor minden utas és a pilóta is halott volt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport