Valentino Rossi hat hétig mankózik

2010.06.06. 10:29
A kilencszeres világbajnok az Olasz Nagydíj szombati szabadedzésén esett hatalmasat, nyílt lábtöréssel szállították Firenzébe, megműtötték. Orvosai szerint egy hét múlva akár saját lábán hagyhatja el a kórházat.

Az olasz motoros a mugellói pályán a 13. kanyarnál, 190 km/h-s sebességnél bukott a szabadedzésen, lába két helyen is eltört, helikopterrel szállították a firenzei Ortopédiai és Traumatológiai központba.

A két és fél órás műtétet Dr. Claudio Costa és Dr. Robert Buzzi, a MotoGp orvosainak segítségével végezték. "A sebet kitisztítottuk, a törött csontot helyére tettük és stabilizáltuk. Magát a sebet nyitva hagytuk, ahogy azt ilyenkor szokás, a napokban össze fogjuk varrni. Biztos vagyok benne, hogy Valentino egy hét, maximum tíz nap múlva a saját lábán hagyhatja el a kórházat, egyelőre persze csak mankóval." Nehéz jósolni, meddig tart a gyógyulás, ez Rossitól is függ, az orvos hat hetet gondol.

Lin Jarvis, a Yamaha Motor Racing igazgatója: "Szomorú nap ez, Valentino sérülése súlyos, ráadásul mindezt pont a hazai futamán kellett átélnie. Óriási a rivalizálás a két versenyzőnk között, most ennek a csatának egy időre sajnos vége."

A vasárnapi versenyen Rossi csapattársa, a spanyol Jorge Lorenzo indulhat az első helyről, aki a szabadedzésen és az időmérőn is végig első helyen motorozott. Összetettben is ő vezet, míg Rossi a második.