300 km/h-nál bukott teszten a MotoGP-versenyző

GettyImages-1166226145
2019.08.06. 08:02

Marc Márquez az időmérőn rekordot ért el, a futamon pedig utolérhetetlenül versenyzett a MotoGP hétvégi csehországi versenyén, ami után a mezőny Brnóban maradt tesztelni. Az első nap viszont súlyos balesettel zárult:

a Suzukival versenyző Joan Mir egy órával a teszt vége előtt 300 km/h-s tempónál sodródott le a célegyenes végén, és csapódott bele a felfújható védőkerítésbe.

A tesztet biztosító orvosi személyzet gyors vizsgálata után tüdőzúzódás gyanújával, mentőhelikopterrel szállították a brnói egyetemi kórházba a 21 éves spanyol motorversenyzőt, akit éjszakára is benntartottak megfigyelésre, de lehet, hogy még a hétfő estét is a kórházban kell majd töltenie.

Félelmetes bukás volt, de szerencsére úgy fest, hogy nagyjából minden rendben van. Volt némi fájdalmam, és eleinte a levegővétel is nehezen ment, de a remek ellátásnak köszönhetően gyorsan javult az állapotom. Pár napig eltart majd, mire újra rendbe jövök, most annak örülök, hogy nincs nagy baj, és remélem, hogy Ausztriában már 100%-os állapotban versenyezhetek pár nap múlva

nyilatkozta balesetéről és állapotáról a Moto3 2017-es bajnoka.

Mir a bukással együtt is hetedik legjobb idővel zárta a hétfői tesztnapot, a gyógyulásra viszont nem lesz sok ideje, az osztrák futam ugyanis már az augusztus 11-i hétvégén következik. Mir idei legjobbja egy hatodik hely Barcelonából, ennek is köszönhetően 39 pontjával 13. az összetett pontversenyben, az újoncok között pedig második Fabio Quartararo mögött.