Olimpia 2004

Magabiztos pólósok és diszkoszvetők

Ez történt szombat délelőtt

2004. 08. 21., 13:37 | Frissítve: 2004. augusztus 21., szombat 19:10

Az athéni olimpia nyolcadik napjának délelőttjén a férfi pólósok a kazahok elleni tízgólos győzelemmel karnyújtásnyira kerültek a csoportelsőséghez, diszkoszvetőink közül pedig mindhárman a hétfői fináléba jutottak, Fazekas Róbert ráadásul nagy riválisát is megelőzte a selejtezőben. A gyorstüzelésű pisztolyosok között Pálinkás Lajosnak nem sikerült a döntőbe jutás.

Korán indult az athéni olimpia nyolcadik napja magyar szempontból, mivel budapesti idő szerint már fél kilenckor medencébe szálltak férfi pólósaink.

Az oroszok ellen készülve

A kazahok elleni utolsó előtti csoportmérkőzés könnyed edzőmeccsé szelídült, a vége tízgólos, 14-4-es győzelem lett Kásásék javára. Ha az oroszok este vesztenek az amerikaiak ellen, akkor csoportelső a magyar csapat, ha győznek, a két együttes hétfői összecsapása dönt arról, ki jut automatikusan az elődöntőbe.
Bővebben a kazahok elleni férfipóló-meccsről>>>

Fazekas jó formában

Máté Gábor
Tekintse meg képeinket!
Az atlétikai versenyek második napján a kalapácsvetők után a diszkoszvetők is a dobókörbe álltak. Az Európa-bajnok, világbajnoki második helyezett Fazekas Róbert imponáló teljesítménnyel a legjobb lett a selejtezőben. 68,10 méteres dobásával túlszárnyalta legnagyobb riválisát a litván Aleknyát. A másik két magyar - Kővágó Zoltán és Máté Gábor - ugyan nem teljesítette a selejtezőszintet, de mindketten bejutottak a hétfő esti tizenkettes döntbe.

A férfi százméteres síkfutás előfutamaiból Németh Roland tovább tudott lépni, Dobos Gábor azonban hiába kezdett jól futamában, kiesett. Németh Roland tovább tudott lépni, Dobos Gábor azonban hiába kezdett jól futamában, kiesett.
Fazekas a legjobbként jutott a diszkoszvetés döntőjébe>>>

Újabb sportlövő-döntő magyar nélkül

Az evezősversenyen már a finálékat bonyolítják, de szombaton csak a C-döntőben volt érdekelt a Remsei Mónika, Stift Edit könnyűsúlyú kétpárevezős egység, amely futamában a harmadik, összesítésben a tizenötödik. A Varga, Hirling kettős a férfiak ugyanezen számában vasárnap reggel áll rajthoz a döntőben.

Az Igaly Dianán kívül várakozáson alul szereplő sportlövők közül Pálinkás Lajos állt ma a lőállásba a férfiak gyorstüzelő pisztolyos számában. A magyar versenyző jól kezdett, de a négy másodperces limitidejű lövések második sorozatában egy hiba miatt megbüntették, ezért ismételnie kellett és másodszorra nagyot rontott. Ezzel gyakorlatilag elszálltak döntős reményei, de a negyvenéves sportlövő a verseny után úgy nyilatkozott, folytatja a versenyzést "addig nem nyugszik", amíg olimpiai dobogóra nem állhat.

N;
hirdetés