Olimpia 2004

Szenvedő csapatok, pontszerző Cseh, taroló kínaiak

Éremesélyes magyarok estek ki a harmadik napon

2004. 08. 17., 00:25 | Frissítve: 2004. augusztus 17., kedd 10:27

Cseh László úszó új országos csúccsal hatodik lett 100 méter háton, és, mint nyilatkozta, boldogabb, mint a 400 vegyesen elért bronzérme után. Kovács Ágnes 200 méter vegyesen a keddi döntőbe jutott. Csapataink nem remekeltek, a férfi kézilabdázók minimális győzelmükkel mégis szinte már biztos, hogy a nyolc közé kerültek. A női vízilabdázók hiába dolgozták le háromgólos hátrányukat, mégis vereséget szenvedtek az USA válogatottjától. Kellemetlen meglepetés a Bátorfi, Tóth asztalitenisz-páros veresége és a sportlövő Sidi Péter 12. helye.

Jó volt kínainak lenni az athéni olimpia harmadik napján. Sportolóik a tizennégy megnyerhetőből öt aranyérmet szereztek hétfőn, így tíz aranyéremmel vezetik az éremtáblázatot. Az Egyesült Államok sportolói eddig csupán három aranyat nyertek, megelőzik őket a hatszoros, illetve ötszörös olimpiai bajnok ausztrálok és japánok. Németország cselgáncsban, a házigazda Görögország hárométeres szinkron műugrásban szerezte meg első aranyát.

Cseh hatodik

Nézze meg a képeket!
Nézze meg képeinket!
Pontszerző helyen, magyar csúccsal ért célba 100 méter háton az olimpia előtt lábtörést szenvedett Cseh László úszó, aki a verseny után elmondta: boldogabb, mint a négyszáz méter vegyesen szerzett bronzérem után. Kovács Ágnes is elégedett azzal, hogy 200 méter vegyesen a nyolcadik helyen a keddi döntőbe jutott. A hétfői úszódöntőkben, talán a szeles időjárás miatt, újabb világcsúcs nem született. A Mark Spitz babérjaira pályázó Michael Phelps csak a harmadik helyen csapott célba, így nem tudja beállítani a müncheni olimpikon rekordját. Az ausztrál Ian Thorpe 200 méter gyorson megnyerte második athéni aranyérmét, rajta kívül egy kínai és két amerikai arany született. Kolozár Dávid 400 méter pillangón 25., Hosszú Katinka 200 méter gyorson 31. lett.
Bővebben Cseh László úszásáról>>>
Bővebben Kovács Ágnes elődöntőjéről>>>
Bővebben a négy úszódöntőről>>>

Majdnem győztek a kézilabda braziljai

Nézze meg a képeket!
Nézze meg képeinket!
Idegesítően sok hibával játszott a magyar férfi kézilabda-válogatott, mégis szinte biztos az esélytelen brazilok ellen aratott egygólos győzelmével a legjobb nyolc közé került. A csapatból egyedül Fazekas kapus érdemel dicséretet. A négy magyar csapat közül egyedül a női vízilabda-válogatott mutatkozott be vereséggel. Az amerikaiak ellen pocsék kezdés után háromgólos hátrányba kerültek, majd szívós munkával egyenlítettek, végül mégis egy góllal kikaptak.
Magyarország-Brazília 20-19
Magyarország-USA 6-7

A teniszezők kiestek, Tóth Krisztina még versenyben

Kitől/kiktől várt többet hétfőn?
 14
 8
 26
 49
 2
Az érmes reményekkel Athénba utazó Bátorfi, Tóth asztaliteniszező páros egy meccs után búcsúra kényszerült. A nyolc közé jutásért a magyar klubokban versenyző horvát Boros, Vajda duó simán verte a mieinket. A magyar asztaliteniszezők közül egyedül Tóth Krisztina van versenyben a 32 legjobb versenyző között. A teniszezők mezőnyében Kapros Anikó visszalépett, a Mandula, Nagy páros a spanyol Pascual, Martinez duótól szenvedett sima vereséget, ezzel a magyar teniszjátékosok az első körben búcsúztak a küzdelmektől. A férfiaknál az ausztrál Philippoussis és a brazil Kuerten meglepetésre már a nyitófordulóban kiesett.
Bővebben a Bátorfi, Tóth páros kieséséről>>>

Botlottak az esélyesek

A harmadik nap kellemetlen meglepetése, hogy az Index által is bronzvárományos Káté Gyulát az ökölvívók hatvan kilogrammos küzdelmeitől az esélytelennek tartott Baik Dzsong Szub búcsúztatta az első fordulóban. Sidi Pétertől is többet vártunk férfi légpuskában, a tavalyi világranglista-vezető a 12. helyen fejezte be a versenyt. A viharos szél a vitorlásversenyeket is hátráltatta, finndingiben Hajdu Balázs a 22. helyen áll.

N;
hirdetés