Ér 150 millió eurót egy kapus?

2017.03.23. 08:20

A jelek szerint tombol a válogatott szünet miatt unalom Olaszországban, legalábbis nem igazán lehet másnak betudni a Sky Sport Italia állítását, miszerint a Manchester City 120-150 millió euróért venné meg a Milan 18 éves kapusát, Gianluigi Donnarumma.

Tekintsünk el a ténytől, hogy ez az összeg több mint a kétszerese, mint amennyiért az eddigi legdrágább kapus, Gianluigi Buffon került 2001-ben a Juventushoz, maradjunk csak annyinál, hogy

Donnarumma ezzel a világ legdrágább játékosa lenne.

Egy 18 éves kapus.

Az olaszok szerint a kapus átigazolása azon múlhat, mi lesz a Milannal – a csapatot szívesen eladná kedvező ajánlat esetén Silvio Berlusconi, a legutóbbi vevőjelölt kínaiakról viszont kiderült, hogy szélhámosok, így a korábbi miniszterelnöknek tovább kell várnia, hogy eladhassa a klubot. Donnarumma viszont lehet, hogy nem vár sokáig, és meglép a bizonytalan helyzet miatt, a Manchester City pedig le is csapna rá a kimeríthetetlen arab pénztárcának köszönhetően.

Fontos megjegyezni, hogy Donnarumma ügynöke az a Mino Raiola, aki 105 millióért adta el a Manchester Unitednek tavaly nyáron Paul Pogbát, ahhoz tehát nagyon ért, hogy rendesen felnyomja kliensei árát.